Hasan Karakaya' dan Zaman Gazetesi ve Diğer Bazı Gazetelere Eleştri...
Bende Vakit Gazetesini ve H.Karakaya Beyfendiyi takip ederdim. Kendsinin uslubunu biliyorum. Son bir kaç yıldır ise Zaman gazetesini takip ediyorum. Günlük yazıları ve yorumları bazılarına yumaşıltılmış geliyor olabilir ama ben yayın ilkelerini akl-ı selim olarak değerlendiriyorum. Her olaya hırçınlıkla yaklaştığınızda sinir sisteminizde yıpranıyor.Bunun sonucunda ayrıntıları kaçırabiliyorsunuz. Günlük haber-yorum yapmaktan daha önemlisi ileriki günleri öngörüp en faydalı haber-yorum yapmak tercih edilmeli. Danıştay saldırısını hatırlayalım.Karşı tarafın eline koz vermemek yumuşatılmış habercilik mi oluyor yani?
Benim geçmişten hatırladığım ve beni Vakit Gazetesinden de soğutan bir haberi burada dile getirmek istiyorum.
A.Necdet Sezer'in C.başkanlığına adaylığı konuşulurken ve seçildiği ilk günlerde de, Vakit başörtüsü ile ilgili kararların altına attığı imzaları hatırlatan haberler yaptı günlerce. Sonuçta Sayın Sezer seçildi ve o dönem koalisyon hükümetinin gönderdiği kararnameleri veto etmesiyle birden bire Vakit Gazetesi de değişti. Attığı başlık (puntosunu veremeyeceğim aklımda kalmamış) "köşke itibar geldi" oldu. Paradoks değil mi? Ya da düşmanımın düşmanı dostumdur anlayışı mı?
Saygılar...
|