KORKUYU YENİN
----Korku, bilincin olumsuz tarafa doğru akışıdır. –mam –mem gibi olumsuzluk eki alan kelimeleri besleyen zihin kendine güvensizlikle yaşar. Bu kelimeleri –rım –rim gibi cesaret eki alan kelimelerle değişmeliyiz.
YAPAMAM—YAPAMIYORUM—YAPAMADIM
YAPARIM—YAPIYORUM—YAPTIM. yola hangi düşünceyle başlarsanız, sonucunun başlangıçtaki düşünceyle aynı nitelikte olduğunu görürsün..
----Korkularınızla yüzleşin ancak yüzleşerek kurtulabilirsiniz korkularınızdan. Korkularını yenmek için önce onları tespit etmek gerekir. Bunu bir dal kâğıt ve kalemle hal ederiz. Zayıf notalarınızı bir kâğıda yazın ve yüzleşmeye ilk sıradan başlayın ve sonra teker teker zayıf noktalarınızın üstünü çizmenin keyfini yaşayın…
Kendine güven çemberinden çıkmaya ve bilinmeyeni keşfetmeye cesaret ettiğinde gerçek potansiyelini açığa çıkarmaya başlayacaksın. Asil bir cesaretle, ön gördüğümüz korkuların yarısıyla karşı karşıya gelme riskine girmek, olabileceklerin endişesiyle korkakça kayıtsız kalmaktan çok daha iyidir. İnanın yaşlandığımızda, korkup yapamadığımız şeyleri keşke yapsaydım düşünleri bizi bulacaktır.
Cesaret kendinle yaşamana olanak tanır. Cesaret istediğini yapabilmeni sağlar. Çünkü bunun doğru olduğunu bilirsin. Cesaret sana, diğerlerinin başarısız olduğu yerde vazgeçmeme iradesi kazandırır. Sonuçta yaşamında ulaştığın cesaret düzeyi, ulaştığın doyum düzeyinide belirler. Yaşamının tüm büyük mucizelerini gerçekleştirmene olanak sağlar. Kendilerini kontrol etmede usta olanlar büyük bir cesarete sahiptir.. Kimileri toplum önünde konuşmaktan korkar. Bunu sınıfta bende ilk aylarda yaşamıştım. Cevabını çok iyi bildiğim sorulara cevap vermezdim, sormak istediklerimi soramazdım. Ve bedenimin her zerresini devasa bir cesaretle bir araya getirerek korkularımla yüzleştim ve başardım. Korku, sonradan bizi bulan alışkanlıklarda başka bir şey değildir, çünkü kimse doğduğunda korkuyla doğmaz. Unutmayın ki bir alışkanlık, başka bir alışkanlıkla yer değiştirmediği sürece terk edilemez…
“Hedef_Azim_İstikrar”
ORD.PROF.DR._DoLunAY_((kadim))
HEDEFİ TAM 12'DEN ELHAMDULİLLAH
|