Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-12-2008, 15:51   #9
Kullanıcı Adı
fütüvvet
Standart Bayanlar fıtratlarına rağmen neden açılmak ihtiyacı hisseder ?!
evet her cemal ve kemal sahibi (!) kendi cemal ve kemalini görüp göstermek istemesi sırrınca.
her cemal ve kemal sahibi derken iki ciheti var oda biri halka diğeri hakka bakan yönü.
halka bakan yönü güzellik sahibi, olgunluk ve her ne alanda bir kemalata ermiş ise o noktada o cemal ve kemalini önce kendisi görmek ister.
bir ressam içindeki sanatsal akışı tuvale yansıtınca önce kendisi şöyle bir bakar eğer begenmiş ise yani resim bir olgunluğa taşınmış ve ifade edecek olduğu şeyi ifade ediyor ise ve resmi yapan begenmiş ise onu diğer begenicilerin nazarlarına sunarki takdir toplasın onların begenmesi ile ve bakışları ile gene ve gene begensin.

hakka bakan yönünde ise;
cemal ve kemal sahibi ancak ve ancak zatı zülcelal vel kemaldir.
ve ALLAH cc da cemal de nihayet ve kusursuzdur kemalatda nihayetsiz ve kusursuzdur.
varlıkta ki cemal ve kemalatlarda gene ALLAH cc tasarrufu esmai ilahisidir.
varlığın hakikati tasarrufu esmai ilahi hakikati iken sebebler arkasında görünen gene tasarrufu esmai ilahidir.
esmai ilahiler el fattah ismi ile varlık sahnesinde açılmaya ve tasarruf olarak görünmeye başlar.
çünkü sani i zülcelal cemal sahibidir kemalat sahibidir.
ve ALLAH cc sanatını sever sanatını sevenide sever.
ALLAH cc tüm mahlukatı önce kendi nazarına sunar takdir eder sonra başka nazarlar ile sanatını över ve kendi takdir eder.

kadındaki fıtratına karşın açılma isteği de kadında tasarruf olunan güzellikteki kelamalat ın ortaya çıkma ve kendini gösterme yönünde kadına içten içe baskı yapması kendini takdir edicilerin nazarına sunma tahrikidir.
oysaki kadının fıtratında güzelliği setretme ve onu başka nazarlara sunmama programıda vardır.
kadın onda tasarruf olunan güzelliği faaş ederken vijdan programı sürekli bir baskı ve direnme ile o kişiyi içten içe rahatsız eder.
namus ve namahrem kavramı ile kadın açılmak ve açılmamak arasında ciddi gel gitler ile imtihan olur.

ondaki bu esma tasarrufları anlayış ve niyet planında kadına emanet edilmiş tir.
tesettür den sıyrılan kadın ve namahremi mahrem nazarlara takdim eden kadın emanete hyanet emek ile o kadına bakan kişilerde ona haram olan bakmak ile emri ilahiye aykırı hareket etmiş olur.
ene bahsinde emanet kavramını anlatırken üstad asıl emanetin bizlerde tasarruf olunan esmai ilahiler olup ene namındaki programımız ile imtihana tabi tutulduğumuzu ve tasasrrufu esmai ilahileri hırsızlayıp kendimize maal etmek ile de emanete hıyanet ettiğimizi ifade eder.

selam ve dua ile

fütüvvet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla