Alıntı:
asimov Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
sayın asimov.ayalet sistemi ile federal yapı arasındaki farkı anlatmanızı bekliyorum.
ekşi sözlüğe göre eyaletin tanımı şöyle;federal ülkelerin her bir parçasına verilen isim.
sizin ne gibi bir tanımınız var çok merak ediyorum
|
sözlüklere göre fikirlerimi planlamıyorum güzel kardeşim.benim kastım;
federal hükümetlerde özerklik biraz daha baskın oldugundan dolayı aynı şey oldugunu düşünmüyorum.eyalet sistemiyle özdeşleştirmişsiniz sanırım ancak bizim mevzu bahsimiz rusya'daki gibi değil osmanlı'daki gibi eyalet sistemi.buradan çıkışla 4-5 il bir eyalet olur ve bunların başına meclise seçilen milletin vekillerinden birisi vali olarak atanır.merkezi hükümetin direktifleri dogrultusunda genel kurallarda aynnı ancak halkın örf-adet ve gelenkeleri dogrultusunda merkezi sisteme ters olmayacak şekilde teferruat'ta ayrı kanunlarla yönetim şeklidir.
umarım açıklayıcı olmuştur.
|
bak rusya demişsin.rusya kaç senedir çeçenistanla mücadele ediyor.çeçen kardeşlerimiz sadece ALLAH ın onlara yardımı ile moskof a karşı direnmiyor.aynı zamanda rusya yı tehdit gören ülkelerin de çeçenistana yaptığı yardımları görmezden gelmemek lazım.
OSMANLI EYALET SİSTEMİ fransız ihtilaline direnemedi yıkıldı.sen şimdi 21. yüzyılda bu sistemi kuracam diyorsun.
ayrıca eğer eyalet sistemi kuracaksan genişleyerek kurmalısın.yoksa var olan toprakların üzerinde eyalet sistemi kurarsan bu senin içindeki etnik farklılıkları kışkırtan dış güçlerden başka kimsenin işine yaramaz.
haaa.sen git musula çök,kerküke çök,kıbrısa çök,rumeliye sefer yap bulgaristan yunanistana çök.sonra oraları eyalet yap.ha o zaman belki kaybedeceğin fazla bir şey olmaz.ama eyalet sistemi 21, yüzyılın sitemi değildir sevgili kardeşim.
mit müsteşarı sayın emre taner in geçen sene yayınladığı üniter yapıdaki devletleri yıkmak için federatif yapıların kışkırtılmasından bahseden bir rapor var.şu an kaynak veremiyorum ama muhakkak google a yazdığınızda çıkacaktır.onu bi okumanızı tavsiye ederim.
ayrıca sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ın seçimden önce çok güzel sloganı vardı.her mitingte bu slogan hep bir ağızdan tekrarlanırdı.
TEK MİLLET,TEK DEVLET,TEK DİL,TEK BAYRAK,TEK VATAN
sizce bu slogan üniter yapı haricinde bir yönetim biçimini arzuluyor olabilirmi.