Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
islam Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
islam Nickli Üyeden Alıntı
çok doğal bir diyalog....
çünkü alevilerin lideride en az feytullah gülen kadar islami bir lider oda kendi görüşünün efendisi...
|
Güzel kardeşim neden dünyanı gölgeliklere doğru sürüklüyorsun , niyetlerine tecavüz ettiğin insanların ahı sana dokunmayacağına o kadar inanmışşınızki hiç bir endişe duymadan hoyratca ifade kültürü geliştiriyorsunuz , ben inanıyorumki gelecek olan asrın nimetleri ve dünyanıza intikal eden evrensel güzellikler ile hakiki kulvarına kayacaktır , mevlam senide benide yalnış ifadelerin dehşet sancısı ile muhattap etmesin .
|
abicim haklısınız fakat unutmayalım ki alevilerde müslüman ve bunların liderleri de en feytuullah hoca kadar kendi cemaatlerinde söz sahiBi yani her ikiside kanaat lideri... bunda garip senecek ne var biri aleviliğin, diğeri ehli sünnet vel cemaat'de kendi çapında liderler...
|
Tıpkı isimdeki yalnışlık gibi özdeş olan bir kulvar ve cemaat ayrışması yapmışşınız , böyle bir yapılanma ve kendine ait bir cemaat kültürü gibi lanse edilmesi hizan ile bir alakası yoktur. tavır ve hayata geçenlerin siyer ve kutsal verilere dayanması bir evrenselliktir , aksi kendi bünyesine ve anlayışına göre sınırlar belirleyip islam için yeni bir islam üretme gibi lanse edilen ifadeleri yakışıklı bulmuyorum.
|
bakın abicim ben kesinlikle art niyetle cemaat ayırmıyorum fakat ürkiyede ahtta dünyada bu ayrlışım aşikar... Feytullah dülende ayrı bir cemaat lideri bunu hiç kimse ylanlayamaz ayrıca bu kötü bir şey değil...
Peygamberin hadisi var ; benim dinim kollara ayrılarak büyüğecek diye..