Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-17-2008, 19:59   #24
Kullanıcı Adı
islam
Standart Alevilerin Fethullah Gülen Görüşü
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
islam Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
islam Nickli Üyeden Alıntı
çok doğal bir diyalog....
çünkü alevilerin lideride en az feytullah gülen kadar islami bir lider oda kendi görüşünün efendisi...
Güzel kardeşim neden dünyanı gölgeliklere doğru sürüklüyorsun , niyetlerine tecavüz ettiğin insanların ahı sana dokunmayacağına o kadar inanmışşınızki hiç bir endişe duymadan hoyratca ifade kültürü geliştiriyorsunuz , ben inanıyorumki gelecek olan asrın nimetleri ve dünyanıza intikal eden evrensel güzellikler ile hakiki kulvarına kayacaktır , mevlam senide benide yalnış ifadelerin dehşet sancısı ile muhattap etmesin .
abicim haklısınız fakat unutmayalım ki alevilerde müslüman ve bunların liderleri de en feytuullah hoca kadar kendi cemaatlerinde söz sahiBi yani her ikiside kanaat lideri... bunda garip senecek ne var biri aleviliğin, diğeri ehli sünnet vel cemaat'de kendi çapında liderler...
Yok artık..Alevilerde müslüman demişsiniz..Gerçek bir müslüman dininde var olmayan bir olguyu mezhep diye kabul edip uygulamaz.. Alevilik bırakın din olmayı,bir mezhep bile değil..Müslümanlıklada bağdaşır hiç bir tarafı yok..Hz. Ali camide şehit edildi diye '' biz camiye girmeyiz'' diyen insandan müslüman olur mu..?'Peygamberlik Ali'nin hakkıydı,ama saygısından sesini çıkarmadı'' diye peygamber efendimize,Allah'ın habibine iftira eden insanlardan müslüman olur mu..? Din hakkında kendi düşüncelerinizle bağdaştırdığınız saçma sapan fikirleri lütfen burada ifade etmeyin..Din konusu hassas bir konudur..Her önüne gelen kendi fikrini söyleyemez..Ben alevilere karışmam,kendi seçimleridir saygı duyarız..Ama kalkıpta onlara müslüman diyenler karşısında beni bulur..Siz hiç Kuran'ı Kerimde ''ALEVİLİK'' diye bir mezhep,din yada emir lafı işittiniz mi..? Elbette onlarında kendi liderleri bağlı oldukları cemaatte söz sahibidir..Buna lafımız yok zaten..Ama sakın ola bir daha aleviler müslümandır deme gafletine düşmeyin..Bu en başta Allah'a,onun peygamberine ve dinine büyük bir saygısızlıktır.. Kullandığınız nickin hakkını verin..Veyahut değiştirin..
aleviler müslümandır salih mümin olmaya bilirler, ben müslümanım diyene kafirsin demek dinimizde yoktur günahkarda olabililer nekadar bizim günahkar olduğumuz aşikarken günahkarlarakafir demek yakışmaz..
saygılarımla.
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla