|
AKP'nin Anketinde Saadet Sürprizi
Alıntı:
Bîçâre Nickli Üyeden Alıntı
Muhterem "Diriliş" kardeşim/büyüğüm, başörtüsünden bahsetmişsiniz. Size bu husus üzerine bir sûal yönelteceğim; Ak Parti bu politikasında bir 28 Şubat süreci daha yaşatsaydı hoşunuza gider miydi? Şu an ki politikası ile o süreç arasında seçim yapsanız hangisini seçerdiniz?
Ben Mazlumder üyesiyim, başörtüsü konusunda reşit olmadığım vakitlerden beri çaba sarfediyorum, şu an 21 yaşındayım, bu sorun çözülene kadar da bu konu hakkında elimden geldiğince çalışacağım. "Ak Parti'ye bu hususta güveniyor muyum?" sorusuna gelince cevabım evet olur, ben meslek lisesi mezunuyum, daha bir kaç yıl evvel bu yasa tasarısı üzerinden imam hatipleri rahatlatmaya çalışan Ak Parti'ye neler yaptıklarını unutmayalım. Bir siyasi sergüzeştin içerisindeyiz, santranç misalî herkes bir kurgu ile yol alıyor. İnanın ki bu sorun için en çok Ak Parti düşünüyor, nasıl çözüleceğini, çözülmesi için hangi kriterlerin gerektiğini isterseniz uzun uzun anlatabilirim.
|
Bîçâre bey/hanım..
Bu mesajınıza cevap verebilmem için, daha doğrusu bu konu hakkındaki düşünceleri anlatmak, içimi dökebilmek öncelikle birkaç önsöz söylemem gerekli...
Başörtüsü yasağı niçin var?
Başörtüsü gerileme amili midir? Gelişmeye, çağdaşlığa engel midir?
Şunu anlamak gerekir ki, aslında bizim kadınlarımızın başörtüsü takmasının çağdaşlıkla hiçbir ilgisi olmadığının herkes farkında. Aslında bunun ne kadar komik bir mazeret olduğunu herkes biliyor..
Ama başörtüsü yasak..
Çünkü bizim (özellik TR müslümanlarının) başlarını kaldırıp ülkede, dünyada neler olup bittiğini anlamaları istenmiyor. Başörtüsü, imam hatip vs. sorunlar aslında bizi sürekli bu dertlerle hemhâl edip başka meselerle ilgilenmemize mani olmak için var.
Şimdi, belki birgün AKP başörtüsü sorununu çözecek...
Ancak muhtemelen o gün müslüman ülkelerinde ya petrol kalmayacak, ya sömürecek başka birşey bulamayacak... Kısacası bizimle ilgili amaçlarına nail olmuş olacak. Elimizden herşeyimiz (itibar ve şerefimiz dahil) alınmış olacak.. Irak'ta, Suriye'de, Filistin, Afganistan ve endişe ediyorum ki Türkiye'de yeterince müslüman ölmüş olacak..
Belki o gün, kendisine mutlak surette daima bir düşman bulmak zorunda olan siyonizm, brezilyalıların samba dansını çağdaşlığa aykırı bulur..
AKP istediği kadar toplumsal mutabakat arasın.. Siyonizm hedeflerine ulaşmadan asla mutabakat diye birşey olmayacaktır.
Son olarak, sizi tanıdığıma memnun oldum, zirâ ben de bir Mazlumder üyesiyim...
|