07-10-2007, 02:53
|
|
|
AKP'nin Anketinde Saadet Sürprizi
Alıntı:
Bîçâre Nickli Üyeden Alıntı
D8 projesi nobele layık bir icraatti, şu an da (Türkiye hariç) bu 7 ülkeye bir göz atınız, hangi sorunlarla boğuştuklarını inceleyiniz.
Zina suçken kaç kişi bu suçtan yargılanıyordu? Bunda bir dayatma mı vardı? Şerri hükümlere göre ceza-i işlem olmadıkça ne farkeder? Bir 5 yıl öncesiyle mukayese ettiğinizde fark görebiliyor musunuz?
Ben başka konularda fark görüyorum, açılan cemaat/vakıf evlerinde, yurtlarında artış görüyorum. Bazı dini vecibeler eskiden (5 yıl önce) suç iken bugün hangi "cemaat evi/dergâhı baskını" haberi işitiyorsunuz?
"Osmanlı eserleri bakımsızlıktan yıkılıyor" İlber Ortaylı'nın (kendisi Topkapı Müzeleri müdürüdür) sırf Topkapı Sarayı'na 5 yılda yapılan yenileme çalışmalarını anlattığı yazılarına göz atınız. "Klisileri yıkalım" zihniyeti Mekke Fethinde Efendimiz (s.a.v.) tarafından doğru görülmedi, "saygı duy ki saygı göresin"..
Ahdamar Klisesi açıldı, gayette iyi oldu. O bölgeye gelen turist sayısında patlamalar yaşandı, ora açıldı diye kaç kişi Hristiyan olacak, ayin yapılmayan bir tarihi mekânın ne zararı dokunacak. Kendini 1 yılda amorti edecek, devamında bölgeye maddi kazanç sağlayacak bir projeyi misyonerlik faaliyeti olarak algılamak vicdan işi değildir.
|
Türkiyede Kiliseler aciliyor, ben Almanyada yasiyorum, hicbir Camii acildigini göremiyorum. Neden onlar bizim icin birseyler yapmazken, biz hep onlara yaranmak icin ugrasalimki. biz neden onlarin isteklerini yerine getirelim.
|
|
|