Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2007, 02:53   #8
Kullanıcı Adı
CenneT-GüLü
Standart AKP'nin Anketinde Saadet Sürprizi
Alıntı:
Bîçâre Nickli Üyeden Alıntı
D8 projesi nobele layık bir icraatti, şu an da (Türkiye hariç) bu 7 ülkeye bir göz atınız, hangi sorunlarla boğuştuklarını inceleyiniz.

Zina suçken kaç kişi bu suçtan yargılanıyordu? Bunda bir dayatma mı vardı? Şerri hükümlere göre ceza-i işlem olmadıkça ne farkeder? Bir 5 yıl öncesiyle mukayese ettiğinizde fark görebiliyor musunuz?

Ben başka konularda fark görüyorum, açılan cemaat/vakıf evlerinde, yurtlarında artış görüyorum. Bazı dini vecibeler eskiden (5 yıl önce) suç iken bugün hangi "cemaat evi/dergâhı baskını" haberi işitiyorsunuz?

"Osmanlı eserleri bakımsızlıktan yıkılıyor" İlber Ortaylı'nın (kendisi Topkapı Müzeleri müdürüdür) sırf Topkapı Sarayı'na 5 yılda yapılan yenileme çalışmalarını anlattığı yazılarına göz atınız. "Klisileri yıkalım" zihniyeti Mekke Fethinde Efendimiz (s.a.v.) tarafından doğru görülmedi, "saygı duy ki saygı göresin"..

Ahdamar Klisesi açıldı, gayette iyi oldu. O bölgeye gelen turist sayısında patlamalar yaşandı, ora açıldı diye kaç kişi Hristiyan olacak, ayin yapılmayan bir tarihi mekânın ne zararı dokunacak. Kendini 1 yılda amorti edecek, devamında bölgeye maddi kazanç sağlayacak bir projeyi misyonerlik faaliyeti olarak algılamak vicdan işi değildir.
Türkiyede Kiliseler aciliyor, ben Almanyada yasiyorum, hicbir Camii acildigini göremiyorum. Neden onlar bizim icin birseyler yapmazken, biz hep onlara yaranmak icin ugrasalimki. biz neden onlarin isteklerini yerine getirelim.