Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-29-2008, 14:51   #10
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart elektrik zammı herkesi çarptı!
ülkem kardeşim. İyi güzel hoş yazmışsın. Peki bu haberin kaynağını sorsam sana? Ben söyliyeyim. Greenpeace O verdiğin rakamlar ise tamamen çarpıtmadan ibaret. Çeşitli sebeplerle açılan davalar sonucunda yerleşim yerine yakın olan santraller çeşitli dönemlerde kapatıldı. Durum bundan ibaret. Yoksa avrupa, Amerika, Çin gibi gelişmiş ülkelerde hala nükleer enerji kullanılıyor. Enerji nükleerden karşılanıyor. Üstelik o yazıda geçtiği gibi tehlikeli de değil. Aksine doğru yapıldığında çevre dostu.

Ben sana okuman için kaynak vereceğim, ama eminim dersin ki o güvenilir değil. Doğru olanı Greenpeace biliyor. Ama olsun. Ciddiye almasanda bilgin olsun. Bir oku.

Kaynak: Türkiye Atom Enerjisi Kurumu

Satır satır foruma aktarmak istemiyorum. Linki;

http://www.taek.gov.tr/bilgi/sss/cevredostumu.html

Yalnız o sayfadan bir alıntı yaparak sözlerimi noktalayacağım;

Nükleer Enerji Çevre Dostu Bir Teknolojidir
Nükleer enerji üretim zinciri, tümüyle ele alındığında sera gazı salımı konusunda en temiz seçenektir. Nükleer enerjinin iklim değişikliğine sebep olan atmosferdeki sera gazı konsantrasyonunun azaltılmasında büyük rolü vardır. Günümüzde nükleer santraller, elektrik sektöründen kaynaklanan sera gazı salımında yıllık olarak yaklaşık %17 azalmaya sebep olmaktadır. Yani bu santrallerin yerine fosil yakıtlı santrallerden elektrik elde edilseydi her yıl 1.2 Milyar ton karbon atmosfere verilecekti. Nükleer enerji üretimi sürecinde ortaya çıkan atıkların ve kullanılmış yakıtların yönetimi, gelecek nesillere fazla bir yük bırakmadan insan sağlığı ve çevrenin korunmasını amaçlamaktadır.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla