Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
evren_kentli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ceyhanli Nickli Üyeden Alıntı
kürtlerin roj tvyi izlemelerindense devlet tvsini izlemeleri daha faydalı olur ama ölçüsüne dikkat etmek gerek. eğer bu tv herhangi bir bölünmeye sebep olacaksa faaliyete hiç başlanmamalı yada yayını durdurulmalıdır.
|
Ciddi bir kesim roj tv izliyor maalesef.Bu konuda haklısın.PKK propagandası izlemektense,belgesel izlesinler 
|
ben kürdüm ama roj tiviyi onaylamam...ona çıkan gerçek müslümanlarıda kınarım...ben kür ama gerçek kürtleri anlatan bi kanal istiyorum....ermeni asıllıları değil
|
Bence 10 numara bir yorum bu konuda bilgi sahipleri olanlar ümmü selemenin son cümlesinden herşeyi çıkarabilirler + :-*
Eğer bir konu ile ilgili bilgimiz kulaktan dolma sözlerle sınırlı ise lütfen yorum yapmamaya çalışalım
Yada bir yerlerde okuduysak kesinliğini araştıralım
|
kürtlerin çektiklerini bilmeyip sadece kendi nefsni duygularıyla yapan...işe ırkı karıştıranları hiç anlamıyorumm...
ve bendede anlamamıda beklemesinler
|
:-* +
neden sadece kürtçe tartışılıyor? trt sadece kürtçe yayın yapmacak ki? diğer dillerde yapılacak olan yayınlara kimsenin bir dediği yok anlaşılan. konu kürtçeye gelince itirazlar gelmeye başlıyor. yine de çoğu kesimin kürtçe yayına olumlu bakması güzel bir gelişme. zaten kürtçe yayına karşı çıkanlar ak partinin düşüncesine de karşı çıkmış olurlar. kürtçe yayına karşı olanlar mhp nin düşüncesindedirler. devlet bahçeli kürtçe yayın için "hükümetin pkk ya vermiş olduğu bir jesttir" dedi. adamın düşüncesinde ki kine, acizliğe, bölücülüğe bakar mısınız? yıllardır ülkeyi bölmeye çalışmaktan başka bir şey yapmıyor. tüm kürtleri pkk lı gibi görüyor ve kürtçe yayın yapılmasını devletin bölünmesine gidecek bir yola çıkacagını düşünüyor. demekki onun gözünde ülkemiz bu kadar güçsüz. bir dilin serbest olarak tv de yer bulmasını bölücülük olarak görüyor. farklı ırkların ihtiyaçlarını görmezden geliyor. faşistlikle bir yere varılamayağını öğrenmesi lazım. çünkü kanın rengi kırmızıdır ve milliyetçilik kan renginde aranmaz!! osmanlı devletinin başarısının sırlarından biri de ülke toprakları içinde bulunan 36 farklı ırktan millete aynı bakış açısıyla yaklaşmasıydı. ayrımcılık ve ırkçılıktan uzak bir politika güderek asıl meseleler üzerinde durdular. bahçelinin de tarihten ders alması lazım.