07-11-2008, 01:40
|
|
|
(¯`•. Milletvekillerimizi Tanıyalım .•´¯)
Taha AKSOY
Taha Aksoy, 20 Temmuz 1947'de Erzurum Horasan'da doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Nezahat'tır. İnşaat Yüksek Mühendisi; ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı bölümde tamamladı. ODTÜ'de Asistan, Münih Teknik Üniversitesi'nde Araştırma Asistanı, Cidde Melik Abdülaziz Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak bulundu. ODTÜ Akademik Konsey Üyesi, Betonsan AŞ. Genel Müdürü, AFA İnşaat A.Ş. Proje Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı, Çimentaş Topluluğu Planlama Koordinatörü ve İcra Kurulu Üyesi, Beşer Balatacılık A.Ş. Genel Müdürü, ATAY Holding A.Ş. Ticaret Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi, 23. Dünya Üniversitelerarası Yaz Oyunları Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Başkanı Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Başkanı, Avrupa Gazbeton Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Prefabrik Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, İnşaat Mühendisleri Odası, ODTÜ Mezunları Derneği, ESİAD ve TÜSİAD Üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem'de Türkiye-AB KPK Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Almanca bilen Aksoy, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Mehmet AYDIN
Mehmet Aydın, 20 Mart 1943'de Elazığ Göl köyünde doğdu. Babasının adı Osman, annesinin adı Gülüş'tür. Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Doktorasını İskoçya Edinburgh Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Dalında tamamladı. Değişik üniversitelerde Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1978'de Doçent, 1984'te Profesör oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevinde bulundu. Uzun yıllar üniversite bünyesinde çeşitli kurullarda görev aldı. Yayınlanmış 10 kitabı bulunmaktadır. 22. Dönem İzmir Milletvekili. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Devlet Bakanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilen Aydın, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Mehmet Vecdi GÖNÜL
Mehmet Vecdi Gönül, 29 Kasım 1939'da Erzincan'da doğdu. Baba adı M. Saffet, anne adı Lütfiye'dir. Mülki İdare Amiri; AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. TODAİE'de uzmanlık eğitimi yaptı. Yüksek lisansını ABD Güney California Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında tamamladı. Değişik illerde Kaymakamlık yaptı. Mülkiye Müfettişi, İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdürü, Kocaeli Valisi, Emniyet Genel Müdürü, Ankara Valisi olarak görev yaptı. YÖK Kurucu Üyeliği'ne getirildi. İzmir Valisi ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı oldu. Sayıştay Başkanlığı'na seçildi. Avrupa Sayıştaylar Birliği Denetçiliği ve ECO Ülkeleri Sayıştaylar Birliği Başkanlığı yaptı. İspanya "Beyaz Kurdeleli Büyük Askeri Liyakat Nişanı", Afganistan "Gazi Amir Amanullah Han Yüksek Devlet Madalyası" ve Ukrayna "Altın Takdir Madalyası"nın sahibi oldu. 21, 22. Dönem Kocaeli Milletvekili. 21. Dönem'de TBMM Başkanvekili, 58 ve 59. Hükümetlerde Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Milli Savunma Bakanı oldu. İngilizce bilen Gönül, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Erdal KALKAN
Erdal Kalkan, 20 Ocak 1946'da Kırklareli İnece'de doğdu. Babasının adı Arif, annesinin adı Medine'dir. Avukat ve Ressam; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Ressam olarak çalışmalarda bulundu. Onyedi kişisel yağlıboya sergisi açtı. 18. Dönem Edirne Milletvekili. İngilizce bilen Kalkan, evli ve 2 çocuk babasıdır.
İsmail KATMERCİ
İsmail Katmerci, 22 Kasım 1949'da Konya Yenice'de doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Havva'dır. Elektrik Yüksek Mühendisi ve Sanayici; İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'ni bitirdi. Sanayici ve ihracatçı olarak ticari faaliyetlerini sürdürdü. Katmerciler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 22. Dönem İzmir Milletvekili. Orta düzeyde Fransızca bilen Katmerci, evli ve 3 çocuk babasıdır.
|
|
|