Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-21-2008, 14:35   #12
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Standart Avrupa'da Müslüman Azınlıklar
Finlandiya

Bir diğer İskandinav ülkesi Finlandiya'da üç bin Müslüman yaşıyor. Bunların iki binini eski Sovyet cumhuriyetlerinden bu ülkeye göçeden Müslümanlar oluşturuyor.

Finlandiya'da İslâmiyet 1925 yılında resmi din olarak tanındı. Finlandiya yönetimi Müslümanların dinlerini yaşamalarına hiç bir şekilde engel olmuyor. Ayrıca İslâmiyetin resmi din olarak tanınması Müslümanların da diğer din mensuplarının sahip olduğu haklardan yararlanmalarına imkân sağlıyor.

Finlandiya Müslümanlarının sırf dini eğitim vermek üzere kurdukları bazı okulları mevcut. Müslüman çocukları resmi okullarda gördükleri öğretimin yanısıra bu okullarda da dinlerini öğrenmek için öğretim görüyorlar. Finlandiya Müslümanlarının çoğunluğunun yaşadığı Helsinki, Tempere ve Turku şehirlerinde bu tür okullar bulunmakta ve bu okullarda Tatar Türkçesiyle eğitim verilmektedir. Müslümanların küçük mescidler şeklinde ibadet yerleri de bulunuyor.

Finlandiya Müslümanları zaman zaman dinlerini tanıtmak amacıyla konferanslar da veriyorlar. Fin dili ile yayınlanmış kitapları da mevcut. Finlandiya Müslümanlarının işlerini organize eden bir imamları mevcut. İmam Helsinki'de oturuyor ama Müslümanların meseleleriyle ilgilenmek için diğer şehirlere de ziyaretler düzenliyor.
AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla