Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-31-2008, 15:03   #133
Kullanıcı Adı
parabol
Standart Şeriat isteyenlerin oranı
Alıntı:
Alemdar Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alemdar Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
FıRaT_34 Nickli Üyeden Alıntı
yıllarca en iyi rejimler tartşılmış hayvanca yaşanmış kendilerine göre işlerine geldikleri gibi isimler vermişler adına bazen sosyalizm bazen demokrasi demişler lastik gibi istedikleri yöne çekmişler şimdi olduğu gibi özgürlüğün hakların en üst boyutlarının yaşandığı şeriatı reddecekler tabiçünkü nefislerine hitap etmiyor .

parabol hocam;sen diyorsun ki! şerri anayasayı hiç bir şekilde kabul edemem.çünkü o günün şartlarına göre gelmiş bugün uygulanamaz.sen şimdi Allah(c.c) kuralları zamana göre değişebilirmi diyorsun yoksa çay çok mu demini almışta yan etki mi yaptıda bu tür safsata yazılar yazıyorsun.
Bunu diyeceğini biliyordum....ve bekliyordum....

ibadetler yapılması yapılmaması gerekenler bunlar her daim kabulumuzdur...

Ama söyle bir gerçek varki kuran o dönemdeki arap yarım adasını daha çok hedef almaktadır kanun nizam daha çok oraya göre belirlenmiştir...mesela 4 kadına kadar evlilik aslında o dönemde savaşta eşlerini kaybeden kadınlar kimsesiz çaresiz kalmasın diye vardır...ama şuan böyle bir durum söz konusumudur...bir kadın dul dahi kalsa yeri geldiğinde kendine bakabilecek güçtedir...

laflarımı istediğiniz yerden çekmeyiniz ve saygısızlık yapmayınız!!!
˙·٠٠•● Allah ın koyduğu hükümler Kıyamete kadar geçerli olacaktır bu sana (parabol)
Bu konuda bilen bilmeyen herkes konuşuyor ama bakıyorum ki henüz bir yol almış değiliz herkes kendi inancını yaşamakta özgürdür Şeriatta başkasının zorla dinimize girmesini etliyecek bir şey değildir ...
Son defa söylüyorum
Şeriat bir yönetim biçimi değil Allah (c.c.) koyduğu kurallardır.. ˙·٠٠•●••٠·˙
Yok siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz....Ben kurallardan farzlardan bahsetmiyorum...Hatta yanlış anlaşılma olmasın diye ne demek istediğime dair örnek de verdim hemde bunu 50 mesajımda da tekrarladım...istediğiniz yerden çekmeye devam edin!!! Siz benim savunduğuma cevap vermiyorsunuz apayrı bir şey söylüyorsunuz!!

Bakınız ne demişim;

**kurallar yapılması yapılmaması gerekenler her zaman kabulumuzdur!!

**Ama mesela 4 kadınla evlilik o zamanın şartlarında geçerlidir abul edemem!!

**erkeğin mirastan fazla hak alması o dönemde mantıklıdır bu dönemde değil!!

bu söylediklerimde Allah a ve buyruklarına karşı gelme durumu ne??
˙·٠٠•● ayetlerin manalarını kendi mantığına göre yorumlarsan olmaz mantık kabul etmez binlerce örnek verebilirim Kuranı Kerimden sana mantığının kabul etmeyeceği˙·٠٠•●••٠·˙
peki bu üç maddeyi sen yorumla o zaman..Ben bilmiyorum demekki sen öğret...Benim ya da benim gibi kadınların böyle bir şeyi kabul edeceğimizi düşünüyormusun...
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla