Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-01-2008, 00:25   #24
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Standart AKREP (....) nalan
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Bu sizin düşünceniz... Bana da bu düşünce saçma geliyor...

Sonuçta bir isim yani
Osmancım Allah aşkına daha neler,Benim adım Mehmet.Anlamı 'Muhammed'in Türkçesi' diye geçer.
Oğluna Mehmet ismini koyanların çoğu genellikle 'küfürlü konuşmalar sebebiyle Muhammed yerine Mehmet ismini koyuyoruz' der,bu yüzden Mehmet ismi yaygın.Bunlardan biri de benim annem babam.Peygamber ismi küfüre karışmasın diye Mehmet ismi türemiş.İnsana dahi o güzel isim,mübarek isim takılırken insanlar düşünüyor 'küfüre,çirkinliğe maruz kalır mı' diye.Bir hayvana Kur'an da geçen o güzel isimlerin takılması sapkınca bir hareket.

İnsan dua ettikçe ismini taşıdığı kişi gibi hayırlı insanolur derler,hayvan da mı aynı ?
Bir hayvana,ruhu olmayan bir hayvana,küfürlerde kullanılan hayvanlara mübarek isimler koyulmamalı bu yüzden,hatta yasak getirilirse ne mutlu olurum :-*
Biliyorum neden Mehmet isminin oluştuğunu... Ama etrafımıza baktığımızda hemen hemen çoğu isim mübarek...

Bak mesela benim ismim Osman

1. Halife Hz.Osman
2. Osman Gazi

Bunlarda mübarek adamlar herkesin bildiği gibi. Ben kendi değer verdiğim bir hayvana... Yani Allah'ın yarattığı bir hayvandır sonuçta. Eğer istediğim ismi vermezsem onu küçük düşürmüş olmazmıyım??

Yunus Emre ne demiş... Yaradılanı severiz, Yaradandan ötürü... Ben Allah'ın yarattığı herşeyi severim bu dünyada... Ve kalbimdeki yerleri benim için eşittir...
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla