Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-04-2008, 10:41   #23
Kullanıcı Adı
aydinli
Standart Bu millet, CHP’yi niye iktidar yapmıyor!
Alıntı:
gönülden Nickli Üyeden Alıntı
Chp'nin altı oku temsil ettiğini söylüyorsunuz...şimdi ben chp denen partide sizin gördüğünüz demokratik düzeni sağlayan yönünü hiç göemedim..zaten dini siyasete alet edin diyen yok...sadece insanların dinini rahatça yaşamasına izin verildiği takdirde siyasetçi olarak dini dilinize dolaştırmanızın anlamı yoktur...buna karşı AK partiyi dini siyasete alet ediyor demeniz ise ortada yaşanılan sıkıntıyı görmek istememenizden kaynaklanıyor....halkın var olan sorununu dile getirmek dini siyasete alet etmek değildir...siz bunu anlamıyorsunuz..
Ayrıca siz vekillerin şahsı adına yaşadığı ibadetlerinden bile rahatsız olan ve tahammül edemeyen bir partisiniz...
Baş örtüyle okula ve kamu alanına giren biriyle Che tişörtlü birinin girmesi açısından bağlayıcılık önemlidir..siyasi simgeyle dinin gerekliliğini birbirinden ayırt edemedikten sonra bunu size anlatmak zor..başörtü kültürel yada örfi olmadığından bağlayıcılığı vardır...ayrıca başörtü bizim kültüre sonradan girmiştirde ne demek...demin dedim bu örfi değildir...din insanın hayatına ne zaman zuhur ederse bağlayıcılığı başlamıştır...burası Türkiye de olabilir...Fransada..Arabistanda..

Ayrıca bu konuyla bu bölümü çok meşkul ettiniz..
Lütfen düz mantıkla hareket etmeyelim.Şeriatın simgesi olmuş bir şey siyasi bir simgedir.Çünkü şeriatla yönetim de bir ideoloji değil midir.Ben burada Ak Parti dini siyasete alet ediyor demedim.Buna bu ortamda söylemeye haddim de yok.Benim başından beri anlatmaya çalıştığım chp ve bazı uygulamalar ile ilgili yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmaktır.Ben türbana karşıyım ancak başörtüsüne değil arkadaşlar.Çünkü başörtüsü Türk toplumunun geleneğinde vardır.İnsanlar çoğu zaman ya adetten yada inançtan takar.Buna elbette saygımız ve hoşgörümüz var.Ben başörtüsü siyasi simgedir demedim.Türban siyasi simgedir dedim.Çünkü türban sonradan milli görüşçülerle birlikte girmiştir.Halbuki farz bile olmayan birşeyin bu kadar kaşınarak temcit pilavı gibi halkın önüne sunulması işte kimlerin ne çıkarlar çerçevisinde kullandığının bir göstergesidir.

Sizin görememenizin sebebi farklı bakış açısı ile izlemekti.Mesela birçok arkadaş burada chp dinsizdir diye suçlamalar yapıyor.Oysa bunların içinde olan birisi olarak yanlış düşünüyorsunuz diyorum.Mesela benim halamlar ve teyzemler koyu halk particidir.Ama beş vakitten de hiç şaşmazlar.Eniştemle birgün sohbet ederken enişte dedim.Chpliler dinsiz diyorlar dedim sen ne diyorsun diye sormuştum.Aldığım cevap hadi canım boş laf bunlar.Eğer bugün biz ibadetimizi camide rahatça yapıyorsak ezanı her vakit dinleyebiliyorsak bunu atatürke borçluyuz.Sen sen ol atatürkün partisinden vazgeçme demişti.

Türbanın neden farz olmadığına bakarsak ISLAM'da 32 FARZ vardır.İslamiyet'e inananlar için; İman'ın şartları: 6 adet, İslam'ın şartları: 5 adet, Abdest'in şartları: 4 adet, Gusl'ün farzları: 3 adet, Teyemmüm'ün farzları: 2 adet, Namaz'ın farzları: 12 adet olmak üzere, 32 adet farz vardır.Bunların hiçbirinde başörtüsü takmak yoktur.Namaz kılmak, Islam'da olmazsa olmaz farzlardan birisidir. Namazı vaktinde kılamayan birisi (tabi mecbur kaldığı şartlarda) namazı kazaya bırakıp sonradan kılabilir. Bu durumda, zamanında namaz kılmamanın hiçbir günahı olmaz. Kaldı ki, herhangi bir ibadetin gerçekleşmesinde, inananın kendisi dışındaki sebeplerden kaynaklanan eksikliklerde, bunun tüm kusuru ve varsa eğer günahı, inanana mani olan kişileredir.
Çünkü; Kuran, "istemeyerek" yapılan davranışları Allah'ın-varsa eğer- affettiğini yazar. Ve, başörtmek, Islamiyet dininin farzları içinde yoktur.Bildiğiniz gibi, Kuran'ın Nahl(16) Suresi'nin 115.ayeti leş, kan ve domuz etini yemeyi kesin bir ifade ile yasaklamıştır. Bununla beraber, bunları "istemeyerek" yerseniz, Allah'ın affedici olduğunu da belirtir.Eğer, "istemeyerek" basınızı açarsanız, Allah size bir günah yazmayacaktır.

aydinli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla