Alıntı:
gönülden Nickli Üyeden Alıntı
Şahsınız adına ne düşünürseniz sizi bağlar...ayrıca günahtır demek farz olmasını gizlemek demek değildir...farzın çiğnenmesi sonuçu günah işlersin..kredi kartına gelince konuyu başka yere çekme çabanız sanırım..kredi kartına faiz binmediği sürece istenilen süre içerisinde ödediğiniz mevla helaldir...faize biniyorsa haram...biz bunu saklamıyoruz inkar etmiyoruz...
ama farkındaysanız dayatma yok isteyen kullanır istemeyen kullanmaz...günahı kendini bağlar bizde bu yanlışı savunmayız..
Ancak başörtüsü konusunda dayatma var....zorla kendi yaşam tarzını başkasına benimsetme ve dayatma vardır..ünüversitelerde birinci çıkarmak yerine çıkıp başörtüsüyle nasıl o ödülü alacak diye düşünen bir zihniyet..dini simge ile siyasi simge kavramlarını çakıştırıp kapalı arkadaşlarımıza şeriatçı gözüyle bakmak eğitim hakkını engellemek Chp zihniyetidir...herşey beynin içindeki ile olur, akıl ile olur...bir başörtüsüyle bu düzenin bu rejimin yıklmasını düşünmek zayıflıktır..siyaseti dinsizliğe alet etmektir..
Başörtüsünü çözeriz diyormuşsunuz...güldürmeyin...hangi sivil toplum kuruluşundan, hangi devlet kurumunun mutabakatında bahsediyorsunuz..sığ düşünceli birkaç chp'li kuruluşlardan...Ak partini oyu%47 olmasına rağmen başörtüsü konusunda halk mutabakat birliği içerisindeydi hemde%95 civarında...uzlaşma budur işte...eğer bir devlet vatandaşının giyimine müdahale edecekse toplumun kültürü kadar dininide baz alıp özgürlükçü olmalı...türban öcüsünü kendileri yaratıp işleri düştüğünde ısıtıp ısıtp rejim elden gitti figanları ötesi yok.....velhasıl..
Çözümsüzlük=Chp...halkta bunun bilincinde...tekmiliniz gelse gerçekleri değiştiremezsiniz..bu böyle biline...zaten bu gidişle iktidar olacağınız yok...hedefiniz belli çankaya ilçesi ve bir kaç şehirdeki varlığınızı koruma çabası....hedefi küçük olanın başarısı hedeflediği kadardır..oda zaten sizin kaç kişi olduğunuzun tescilli sayısıdır...toplumn değerlerine saygı göstermediğini ve demokrasiyi özünden kavramadığınız sürece bu halk sizi iktidara taşımaz...
|
O zaman sizin mantığınızla dinde söylenen herşey farzdır anlamı çıkar.Oysa farz olan farz,vacip olan vacip,haram olan haramdır.Bence arada bir fark var.Başörtüsü konusunda dinin farzdır diye kesin bir emri yok.oysa içki haramdır.Bu kesin ve su götürmez bir gerçektir.Her neyse türbanın farz olup olmaması durumun özünü değiştirmez.Sadece önemini arttırır.Kredi kartı kullanıcısı iseniz muhakkak bilirsiniz ki elbet birgün ödeyememe durumundan faiz biner.Bunu alırken muhakkak kişi biliyor ki bunun haram olduğunu.Oysa buna göz yumabilirken devletin koyduğu bir yasaya isyan ediyor.ben burada art niyet ararım.Halbuki dinimiz yaşadığı ülkenin devletine saygı duyulmasını emreder.Ancak burada işlenen yanlışlar bir değil.Ben dini simge ile siyasi simge çakışması yaşamıyorum.Benim yakın çevremde de başörtülüler var.
Ben türban tek başına rejimi yıkar demiyorum.Sinek küçüktür miğde bulandırır.Devlet kurumları chpli değildir.Chp ile aynı düşüncede olabilirler ama devletin değerli kurumlarını siyasete karıştırmak yanlış geliyor bana.Çözüm önerisini merak ettiğinizi söylediniz bende söyledim.Elbette beğenip beğenmemek sizin elinizde ancak ben bu düşünceyi destekliyorum.Chp hiçbir zaman hedeflerini küçük tutmaz.Sanki chp muhalefeti hedefliyorda bayram yapıyor sanıyorsunuz muhalefet olduk diye.Halbuki tam tersi söz konusu.