Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-20-2008, 02:16   #3
Kullanıcı Adı
ahmetermiş
Erdoğan FP'den ayrıldı

Kemal DİYARBEKİR / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinden istifa etti. Erdoğan, dün istifasını FP Üsküdar İlçe Başkanlığı'na, İl Başkanlığı'na ve FP Genel Başkanlığı'na, İstanbul 10'uncu Noterliği aracılığıyla gönderdi. Erdoğan istifasında, ‘‘Hukuka aykırı ve fakat kanuni zorunluluk nedeniyle FP üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Gereğini ilgili evrakına iş'ar edilmek üzere saygıyla sunuyorum’’ dedi. Erdoğan noterdenistifa beyanının muhataplarına ayrı ayrı APS olarak tebliğ edilmesini de istedi.

Erdoğan, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. için Pendik Tersanesi'nde 2 katamaran tipi deniz otobüsü yapımına ilişkin sözleşmenin imza töreni sonrası, ‘‘İstifamı bugün gönderiyorum. Tören sonrası, herhalde saat 15:00 ya da 16:00'da göndeririz’’ dedi. Erdoğan, Cumhuriyet Yürüyüşü ile ilgili sözleri için şu açıklamayı yaptı:

‘‘Benim anlatmak istediğim, cumhuriyet milli iradedir, halkın iradesidir. Cumhuriyeti, milli iradeye dayalı bir yapı olarak gördüğümü söyledim. Cumhuriyet cumhurdur. Yani halktır, halkın iradesidir. Bunu söyledim.’’

Af kampanyası
Bu arada İstanbul Gönüllüler Topluluğu adı altında 1 milyon 673 bin 475 imza toplayan bir grup, bugün imzaları TBMM'ye sunarak Erdoğan'ın ve tüm düşünce suçlularının affedilmesini isteyecek. Topluluk sözcüsü Ahmet Tanman, ‘‘Başkanımız'a verilen bu cezanın İstanbul'a verildiğini düşünüyoruz. 4 yıldır yürütülen hizmetin aksayacağından endişeliyiz. Başkanımız'ı geri istiyoruz’’ dedi.
ahmetermiş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla