10-22-2008, 03:59
|
|
|
Alıntı:
Katil Nickli Üyeden Alıntı
Dikkat ettimde hala yazmış olmak için yazıyorsunuz!
Farkındamısınız bilmem ama benim bütün mesajlarımda ünlem işareti çok fazla kullanılır!
Hepsinde hemde! Selam cümlelerim dahil!
Buyrunuz profilime tıklayarak mesajlarımı aratınız! Ondan sonra kendimi yalanladığımı iddia ettiğiniz saçmalıklarınıza devam ediniz!
Her ünlem öfke anlamına gelmez!
Yazarın yanlışını gün yüzüne çıkarmam ile "öfke" tabiri arasında en ufak bir akrabalık dahi yoktur!
Bilakis her ikisi çok farklıdır! Ancak siz bunu hala kavrayamamışsınız!
Yazdıklarım hakikatten başka birşey değildir! Bu konudaki yüzlerce kitaptan alıntılar yapılmış! Hatta aynı anılardan bahsedilen bi ton kitap var! Bahsi geçen kitapları okumuş iseniz ne demek istediğimi çok güzel bir şekilde anlamışsınızdır!
Okumamışsanız bilmedğiniz şeyleri savunmuşsunuzdur!
Yanlış yapmadığım için yanlışımı savunmak gibi bir lüksüm olamaz!
Konuyu anlamadan mesajımı okuduğunuzdan ve dar kalıplarda tıkılıp kaldığınızdan açıklama gereksinimi hissediyorum!
Burda yazar ne diyor!
Orjinal arapça ile okunan ezan türkçeleştirilirken değiştirilmeyen sadece bir kelime var diyor!
Ve bu kelimenin:
"Hayya alel felâh" da geçen felah olduğunu iddia ediyor!
Bende bunun yanlış olduğunu, Allah kelimesini değiştiren zihniyetin "Eşhedü enne Muhammed'en Resûlüllah" cümlesinde geçen Muhammed kelimesini de değiştirmediğini iddia ediyorum!
Orjinal arapçada "ezan" diye doğrudan bir kelime olmadığından yukarıdaki "kıytırık" mesajınızın içeriğinde bulunan saçma sapan cümleler hükmen geçerliliğini yitirmiş oluyor!
Dilerim ilkokul 2 seviyesine inip, renk renk vurgularla anlatmış olduğum ve farklı cevaplar olduğunun anlaşılması için yaptığım parçalı açıklama size yeterli gelmiştir!
Ha şimdi dersenizki bana hakaret ettin!
Bende kesinlikle öyle bir cümle kurmadığımı, açıklamayı herkes anlasın diye o seviyede yaptığımı belirtmek isterim!
Ve tekrardan yorum yapmış olmak için yorum yapmamaya davet ediyorum!
|
Farkındamısınız bilmem ama benim bütün mesajlarımda ünlem işareti çok fazla kullanılır! Evet farkındayım öfkenizden gözünüz kararmış gibi yazıyorsunuz.. Her ünlem öfkeden değilmiş.. Eee sizin ki nedendir onuda yazıverseydiniz bi zahmet.. Şaşırdığınızdan mı?!..
Yazarın yanlışı yada doğrusu, benim yazara kalkan olduğumda yok ki, çıkın iyi okuyun yazdıklarımı. Öfkeniz kapamasın gözünüzü! Benim ''okumayıp'' sizin 'hatim' ettiğiniz(!) kitaplardan derleme olup olmayacağına bir sözüm olmadığını görürsünüz.. (Öfkeyle bağdaşmasa!..)
Sonra renklerle felan uğraşıp bişeyler anlatmaya çalışmışsınız.. Sanırım ''1-2'' meselesi!.. İyi de çık bak daha ilk yorumumda ne demişim:
'' Aslında uygulama zaten başlı başına saçma orası ayrı konu belki Muhammed(sav) ismi de dediğin gibi değiştirilip Peygamber yapılabilirdi ama öfkeyle yazılı birşeyi okuyunca doğru birşey arayamıyorum.. ''
Yani siz öfkenizden kaybediyorsunuz demişim.. Ama siz bu sefer de; 'öfkem yok al bak' deyip olmadığına dair yine ve bu sefer ayrı ''1-2'' meselesine girmişsiniz...
Kıytırıklıktan bahsetme meselesi.. Çıkın son cevapladığım mesajda kıytırık meselesinde sorduğum soruyu okuyun(cevaplayında demiyorum dikkat!) sonra tekrar kusarsınız öfkenizi.. Ama sakin kafayla oku bi!.. Orjinal arapça ezanda namaz diye doğrudan bir kelime yokmuş.. Biliyordum zaten bu kadar çok şey bildiğini!... Ama orda verdiğim, örnekten ibaretti hatta -alay ederek- böle bölede olur o zaman di mi dermişçesine! Ama siz malesef hiddetten o kadar ciddisiniz ki hemen cümlelerimin geçerliliğini yitirttiniz..!
****** (birazcık yıldızda sonlamadan önce benden olsun)
Bende dilerim ki bir genç olgunluğuyla(!-bu ünlem sizin için-) -renksizce!(bu da)- yazılan -parçasız- yorumumu bu sefer anlarsınız.
Öfkenizle okumazsanız, yorum yapmak için yorum yapmadığımı anlarsınız. Okurken bir kaç pencere açık olsun derim!..
Yorum yapmayıpda altta kalmak gibi olmasın sonra!
Konu FarukARSLAN. tarafından (10-22-2008 Saat 04:16 ) değiştirilmiştir..
|
|
|