Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-30-2008, 19:07   #10
Kullanıcı Adı
politikaci
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
türkçe bilmeyen kürt sayısı çok fazla değil. bilip bilmemelerinde özgürdürler. türkçe bilmeleri kendileri için yararlıdır. bunun dışında bir kürdün türkçe bilmemesinin hiç bir zararı olmaz. almanyada almanca bilmeyen onbinlerce türk var. yeni nesil kürtler arasında türkçe bilmeyen yok gibi. trt 6 nın kürtçe kanalı türkçe bilmeyenlerin türkçeyi öğrenmesini sağlamaz ama türkçenin öğrenilmesinde de bir engel değildir bana göre. biraz karıştı galiba
Tabi bende zaten çok olduğunu belirtmedim..ama Türkçe bilmelerine önem yok sözüne katılmıyorum açıkçası..Sonuçta Türkiye yani burası,resmi dilde Türkçe..Almanya'da bi yeni gidenler almancayı bilmemektedir,,ama öğrenmemektede direttiklerini sanmıyorum..kimisi 1 yılda öğrenir kimisi 5.ama yinede öğreneceklerdir ki zaten onlar yüz yıllardır bir yaşayan 2 ırk değiller.. Ama Türk-Kürt hep bir yaşamıştır..ve tek devlet altında farklı ırk olmuştur..Burası TÜRKiye diye Türkçe öğrenmemeleri arada kutuplaşma çıkarırki buda pkk ya yarar,sanırım konular baya bi bağlantılı oldu Zaten bilmeyenlerin küçük bir kesim olduğunu bildiğimiz için uzunca tartışmanın manası yok bence..
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla