Evet Nuh Gönültaş ayıp etmiş. Önceki yazısında net biçimde anlaşmayı Erbakan'ın yaptığını söylemişti. Anlaşma Refahyol zamanından önce yapılıyor.. Bunu kendisine ileteceğim, özür dilemesi gerekirdi...
Ancak şunu da kimse es geçemez; Refahyol döneminde İsrail'e uçak modernizasyonu ihalesi verildi ve ayrıca şimdi, bize niye anlaşmaları iptal edemiyorsunuz diyenlere, bu anlaşmaları Erbakan'ın neden iptal edemediğini sormak lazım. İşte bu noktada insanlar insaflı olmalı. Objektif olmalı. İsrail'le velev ki bir anlaşma imzaladı biz bunun için Erbakan'ı ve Refah Partisi'ni hainlikle suçlamadık sadece Erbakan'ın da taviz verdiğinin kabul edilmesi gerektiğini söyledik.
Bizim camiadan bir sürü gazeteci hayıkırıyor, anlaşmaları iptal edin diye ben de haykırıyorum ama bu kolay olmuyor, tavizsiz politika izlediği zannedilen Erbakan Hoca bile yapamadı bunu..
İsrail'e verilen uçak modernizasyonu ihalesi için yok efendim ABD kabul etmemiş İsrail'e yönlendirmiş, yok efendim başka devlet ihaleye girmiyormuş, uçaklar heba mı olsaymış dediniz. Görüyorsunuz değil mi; konu kendi tavizleriniz olunca nasıl kılıflar uyduruyorsunuuz ve bunlar geçerli mazeret oluyor.... Ama biz gerekçe öne sürdüğümüzde "ne güzel de kılıf uyduruyorsunuz" oluyor.
Onun için herkes geçmişini iyi bilerek ve eli vicdanında aklı selimle konuşursa boş konuşmamış olur.
|