Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-15-2009, 15:22   #34
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Bu cezanın Türkiyede uygulanacağını düşünürsek şimdiden kulaklarınızı kapatmaya başlayabilirsiniz arkadaşlar.Türkiyede son yıllarda alkol tüketiminin hızla arttığını ve de üzülerek söylemek gerekirki ilgililerin belirlediği üzere bu tüketimin 10-11 li yaşlara kadar indiğini düşünürsek ülkemiz aralarında çocuklarında bulunduğu bir kırbaç ülkesine dönüşeceğinden, Hem atılan kırbaçların seslerinden, hemde kırbaçı yiyen kişinin feryadlarından kulak zarlarınız her an hasar görme ihtimali yüksek olacaktır.
Bana sorarsanız bu olayı burada iki ayrı fikirde düşünüyorum.
Öncelikli olarak içki içen o insan ki eğer yaşadığı hayatın kalitesini düşürüp,karaciğer,tansiyon ,ülser,siroz,kalp hastalıkları,enfaktüs,el ve ayaklarında uyuşma ve daha bir çok hastalığa yakalanmaktansa kırbaç yemek onun hayatı açısından çok daha faydalı olacaktır.Ve onun haricinde kendi hayatı dışındakilere de zarar vermesi olasılığı olacağından örneğin yuva yıkması,sağa sola sataşması,trafik kazaları gibi nedenlerden dolayı kırbaç olayı bu sefer her iki tarafada yarayacaktır.Bunun sonucunda
Eğer alkolik bir insan ki içkiyi bırakmaya niyetlenmiş ve de bunun tedavisi ancak kırbaçla oluyor ve içkiyi bir daha ömrü boyunca içmiyorsa buna kabulum.Hatta bu şekilde uygulamayı bırak beni ,bırakmaya niyetli bir alkolik bile bunu kabul edip sırtını kırbaça teslim edecektir.
Bir başka ve asıl önemli eksiklik ise eğitimdir ki bu konularda yetkililerin çok ,çok daha fazla üzerine eğilmeleri ,kontrolü altında mekanizmaları özelliklede başta televizyon olmak üzere daha iyi kullanarak en azından yeni yetişen nesilleri alkol ve diğer uyşturucu tehlikelerden koruyabilirler.Dediğim gibi eksiklik burada yoksa bağımlı olan bir insanı kurtarabilmek keşke kırbaçla mümkün olabilseydi ama ne yazık ki hayır .
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla