01-15-2009, 16:59
|
|
|
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı
sadece başlığı gördüm, yorumları okumadım ama uygulama çok güzel. devlet, bireyin kötü alışkanlıklar edinmesini istemiyor demekki. diğer insanların da bu kötü alışkanlığa başlamasını tasvip etmiyor. kırbacı vuranların ve bu uygulamayı hayata geçirenlerin ellerine, yüreklerine, beyinlerine, cesaretlerine sağlık 
|
Böyle yorumları görünce, gerçekten çok şaşırıyorum. Hani dünya hayatı bir sınavdır derler ya. Gerçekten de öyle. Önümüze yanlış ve doğru seçeneklerin olduğu bir kağıt sunulmuş. O kağıda, sınav süresince ne yazdığımız, kimseyi ilgilendirmez. Biri çıkıp "sen buna yanlış cevap vermişsin, al sana sıfır" diyemez! Çünkü sınav devam ediyor. Öğrenci yanlışından dönüp doğruyu da işaretleyebilir. Yani tövbe edebilir. Bitmemiş sınava kimse not veremez.
Peki ne zaman o sınava karışılır? Öğrenci kopya çekiyorsa, çevresindekileri rahatsız ediyorsa; sınavın süresi ne olursa olsun, cezalandırma hakkınız doğar. Yani Allah ile kul arasındaki sınavda, kul yaratılanlara zarar veriyorsa müdahale edebilirsiniz.
Eğer amacınız insanların Allah ile olan sınavını kolaylaştırmaksa, yönteminiz sevgi olsun, önümüze sunulan yanlış şıkları azaltmak olsun. Mesela içki satışını yasaklamak gibi. Ama insanları kırbaçlayarak iman sahibi yapamaz bilakis inançlarından soğutup, tamamen uzaklaştırırsınız.
|
|
|