Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-16-2009, 23:46   #58
Kullanıcı Adı
dharma-
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hoş geldiniz efendim uzun bir aradan sonra sizi görmek ne güzel , (Şeyh Abdülaziz El Şeyh, 10 yaşındaki kızların evlenebileceğini, onların küçük olduğunu düşünmenin kızlara haksızlık olacağını öne sürmüş.) konu hakkında bir bilgim yok yalnız ifade edildiği gibi ise şayet , hiç hoş olmayan bir düşünce sistemi gerçekten kabul edilir tarafı yok . Yalnız şunu anlamıyorum Arap diyarlarında vuku bulan herhangi bir olayı biz Türklerin islam anlayışı ile irdelemeniz ve onların anlayışlarını kendi Kutsal kitapımızın reform ile eşdeğer kılmanızı hakikaten anlamıyorum. Menfi ve kültürel hareketleri genelleme yaparak psikolojik bir hava oluşturmanın doğru olmadığını düşünüyorum . Bu arada bizi gerçekten yönetenlerin Cumhuriyet sonrası bütün yapılaşmaların ana dinamiklerinde her daim sizlerin ifade ettiği gibi içki ile yakın diyalogta olan insanlar ile süregelmiştir eğer bir sancı varsa sorun bunların varlığından olması gerekirdi , bu gün bizleri yönetenlerin coğu Fatih sultan mehmetler gibi bir ruha sahip olmuş olsalardı bu eleştirileri kendi üstümüze almamız gerekirdi. Ne içki ile bir adım ileri gidebiliriz nede içki içene karışarak
Fatih Sultan Mehmet de içki içerdi. Osmanlı padişahlarında alkolik derecesinde içkici olanlar vardır.

Ulu Önder Atatürk de içki içiyordu ama yeryüzünün gelmiş geçmiş en büyük lideriydi. Keza II. Abdülhamit de Porto şarabı içerdi.
İçki içip içmemekle bir şey belli olmaz.

Konu dharma- tarafından (01-17-2009 Saat 00:56 ) değiştirilmiştir..
dharma- isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla