KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle ifade etmek isterim ki ben hiçbir günün haram olabileceğine inanmıyorum. Yılın her günü, insanlara sunulmuş bir güzelliktir, bir nimettir. "Haram gün" sözünü, doğru bulmuyorum, aksine Rabbimize yönelik bir saygısızlık olarak düşünüyorum.
14 Şubat Sevgililer Günü meselesine gelince. Sevgililer günü, bizim kültürümüzde olmayan, dinimizde de yer almayan, hristiyanlar için özel bir gün. Biz niye kutlayalım ki? Şunu diyebilirsiniz;
"Sevgililer gününde kötü birşey yapmıyoruz. Hediye veriyor, sevdiğimiz insanlara zaman ayırıyoruz. Bunun neresi yanlış?"
Evet, bu davranışların yanlış bir tarafı yok. Bu yönüyle düşünürseniz dinen bir sakıncası da yok. Ama unutmamak gerekir ki, dünyadaki hemen hemen hiçbir din, kötü olan şeyleri insanlardan istemez. İyi şeylerden bahserder. İbadetleri, bayramları da buna yöneliktir. 14 Şubat'ta Hristiyanlara ait bir bayramdır. "Kötü birşey yapmıyorlar" deyip bu bayrama eşlik ederseniz, farkında olmasanızda hem dinen hemde kültürel olarak bir yozlaşmaya girersiniz.
Yozlaşınca ne olur? Bugün hristiyanlara ait bayramlar size normal gelir, yarın bir bakarsınız hristiyanlıkta size normal geliyor. Kendinizi bir anda bu dine yakın hissedersiniz. İşte yozlaşma bu şekilde olur.
Konuya farklı bir pencereden yaklaşalım. Bizim de bayramlarımız var. Mesela Kurban bayramında fakire yoksula yardım ediyoruz. Peki, bir hristiyan çıkıp, "güzel bir davranış. Bundan sonra bende Kurban bayramını bekleyip, o gün gelince kurban kesip, fakire yoksula et dağıtacağım" dese, ne düşünürsünüz? Elbette o hristiyanın islam dinine yakınlaştığını düşünürsünüz.
İşte bu nedenle siz siz olun, kendinizi hristiyanlığa veya bir başka dine yaklaştırmayın. İnancınıza sahip çıkın. Hediye verecekseniz, sevdiğiniz insanı mutlu edecekseniz, neden bugün yapmıyorsunuz? 14 Şubat'ı beklemek doğru değildir. Eğer 14 Şubat'ı bekliyorsanız, inancınızı yozlaştırdığınızı da bilin.
|