"Ehl-i Beyt mektebi"
Soru: Şia ismini sevimli göstermek için "Ehl-i Bey Mektebi" kavramını kullandığınız doğru mu?
*-*-*-*-*
Cevap: Ehl-i Beyt veya Şia.. Hadi Şia.. Sevimli göstermek de ne demek? Nefret ettirmekle ben, çok muı sevinecek birileri. Yani, Şia'dan ne kadar nefret ederseniz takvanız o kadar artar diye bir şey var mı? Ben böyle bir şeye inanmıyorum. Ehl-i Beyt mektebinin de bu ümmetin bir parçası olduğuna inanıyorum. Bu ümmetin vahdetine inanıyorum. Ümmetimizin bir tek ümmet olduğua inanıyorum. Bu vahdeti sağlayamadan bizim başarının rüyasını göremeyeceğimize inanıyorum. Mezhep savaşlarıyla bu ümmetin harcadığı değerlerin tarih boyunca başımıza bela olduğuna inanıyorum. Onun için mezhep ihtilafına, mezhep holiganlığına, mezhep savaşına hayır diyorum! Dolayısyla, Ehl-i Sünnet'iyle Şia'sıyla bu ümmetinm İslam ümmeti olduğuna, Kıblesi, Rabbi'nin, Peygamberi'nin ve Kitabı'nın bir olduğun, ihtilafınsa teferruatta olduğunu düşünüyorum. Ben de böyle düşünüyorum.. Bunu böyle bilebilirsiniz, bunu böyle söylerseniz iftira olmaz. Ama bundan öte birşey iftira olur.
|