Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2009, 15:29   #17
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Aden_Bahçesi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar, Obama kendi ağzı ile söylemişti en başından. ''Ben Protestan Hristiyanım'' diye. Hatta gazetelerde bile çıktı okumadınız mı? Obama'nın Türkiyeye geldiğinde yardımcıları ''Obama müsriflikten nefret eder. Bu nedenle sade bir sofra hazırlanmasını ister'' demişlerdi ve Obama'nın istanbulda kaldığı otelde, menüde domuz pastırması vardı. Yani Obama'nın ailesi müslüman olabilir. Ama kendisi hamdolsunki Hristiyan. Ayrıca bir arkadaşımızı ''kafirden dost olmaz'' söyleminden dolayı kınıyorum ve o arkadaşın Kuran'ın Maide suresi 82. ayeti bir kez daha okumasını salık veriyorum. Ayrıca kafir kelimesinin manası türk dil kurumu sözlüğünde ''Tanrı'nın varlığını ve birliğini inkâr eden kimse.'' diye geçmektedir. Yani bir insana bir söz ile ithamederken neyle itham ettiğinizi bilin. Allaha inanan birine kafir diyemezssiniz.
Evet, Allah'a inanmayanlar kafirdir. Fakat sadece "Allah'ın varlığına inanıyorum" demek, kişiyi mülhidlikten kurtarmaz. Allah'a inanmanın şartları vardır. "İman" kelimesi inanmak; "imanın şartları" ise Allah'a inanmanın şartlarıdır.

Namaz kılmayan, oruç tutmayan, zekat vermeyen, hacca gitmeyen.. bir kişi, imanın şartlarını yerine getiriyorsa (yani Allah'a, Meleklere, Peygamberlere, Kitaplara, ahirete, kadere hayır ve şerre inanıyorsa) kafir değildir. Ama "Allah'a inanıyorum" deyip, mesela Hz. Muhammed'in peygamber olduğuna inanmıyorsa, iman etmiş, Allah'a inanmış olmaz. Yani kafir durumuna düşer.

Bir hıristiyanın hz. Muhammed'i peygamber kabul etmesi, Kur'an'ın kutsal kitap olduğunu söylemesi mümkün değildir. Çünkü Hz. Muhammed ve Kur'an, Hz. İsa ve İncil'den sonra gelmiştir. İşte bu nedenle hristiyanlar Hz. Muhammed'i ve Kur'an'ı inkar ederler ve Allah'a inanmanın şartını da yerine getirmemiş olurlar. Bu nedenle onlar kafirdir.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla