NECMETTİN ERBAKAN İRAN ZİYARETİNİN ASIL AMACINI ANLATTI
Necmeddin Erbakan İran Ziyaretinin Asıl Amacını Anlattı (Foto) Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan'ın İran ziyaretinde Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmesinde...
19/04/2009
Milli Görüş Lİderi Prof. Dr. Necmeddin Erbakan'ın İran ziyaretinde Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmesinde vahdet ve siyonizme karşı mücadele konusu üzerinde duruldu.
İrna haber ajansının bildirdiğine göre, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad görüşme sırasında, İslam ülkelerinin özelde de Türkiye ile İran'ın iki ülke halkının daha da yakınlaşmasını sağlamak için birbirleriyle olan ikili ilişkilerini daha da güçlendirmelerinin önemine değindi.
İki ülke halkının müslüman olduğunu ve aralarında birçok noktada kültürel bağlar bulunduğunu belirten Ahmedinejad sözü siyonizme getirerek, siyonistlerin dünyadaki komplolarına dikkat çekip "siyonistler inanmış kimsel değil. Onlar peygamberlere karşı ve insanlığa düşmanlarıdırlar" dedi.
"Allah'ın inayetiyle dünyada halihazır durum değişmektedir. Dünya milletleri uyanmışlardır. Dindar insanların yöneteceği yeni bir döneme girdik" diyen Ahmedinejad, Türkiye ile İran'ın bu dönemdeki rolüne dikkat çektikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye ile İran'ın yeni bir dünyanın kuruluşunda hayati bir rolü bulunmaktadır. bundan dolayıdır ki, siyonistler ve onların şefleri bu süreçten büyük bir korku duymaktadır"
Milli Görüş lideri ve eski Başbakan Necmeddin Erbakan'ın dünyadaki gelişmeler noktasındaki tavrını "devrimci bir duruş" olarak niteleyip takdirle anan Ahmedinejad, Erbakan Hoca önderliğinde kurulan D-8'in önemine vurgu yaparak D-8'in bütün İslam ülkeleri tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Görüşmede, İran ve Türkiye halkının kardeş olduğunu belirten Necmeddin Erbakan ise İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı takdirle anarak Türkiyeli bütün müslümanların Ahmedinejad'a karşı büyük bir sevgi duyup kendisiyle görüşmeyi arzuladığını söyledi.
"Biz inanıyoruz ki, İran gerçekleştirdiği bu inkılab ve yapıcı yaklaşımları ile ile yeryüzünün kurtuluşu için çok olumlu bir çaba içindedir" diyen Erbakan İran İslam Cumhuriyeti'nin nükleer enerjiyu kullanmasının meşru bir hak olduğunu vurguladı.
Erbakan: İsrail ile barış çocukca bir düşünce
Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Milli Görüş Lideri Erbakan Cumartesi akşamı İran Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştışmalar Enstitüsü'nde İranlı diplomatlar ve siyaset bilimcilere hitaben yaptığı konuşmada, siyonist İsrali rejimi ile barış yapılabileceğini düşünmenin "çocukca bir düşünce" olduğunu belirterek, İslam ülkelerinden siyonist rejimle müzakere içinde olan liderlere sert tepki gösterdi.
İsrail'in sözde "barış" planları adı altında kendi hedeflerini gerçekleştirmeye çalıştığına dikkat çeken Erbakan, siyonist İsrail'in İslam İnkılabı'na karşı düşmanlıktan hiç bir zaman geri durmadığını belirterek "siyonistlere hiç bir zaman fırsat vermeyin" dedi.
İran İslam İnkılabı'nı "dünyaya açılan bir pencere" olarak tanımlayan Erbakan D-8'e dikkat çekerek "D-8'in oluşumunda İran ile Türkiye bir çekirdek gibidir" dedi.
D-8'in büyük devletler tarafından sömürülen bütün İslam ülkelerini içine alan bir yapıya dönüştürülmesini arzuladığını belirten Erbakan değişmez hedeflerini bir kez daha dile getirerek "İslam dinar adlı ortak bir para birimimiz olmalı, İslam Ülkeleri Birleşmiş Milletlerini ve savunma paktını kurmalıyız. İslam dünyası dürüst olduğunda bunlar mümkündür" dedi.
Ziyaretin amacı
İran İslam Cumhuriyeti'ne ziyaretinin amacını dile getiren Prof. Dr. Necmeddin Erbakan "amacımız diğer müslümanlarla birlikte İslam inkılabı'na yardımcı olarak yeni bir İslam dünyası inşa etmektir" dedi.
İSRA HABER
Prof. Dr. Necmeddin Erbakan İran Yüksek Yargı Reisi Ayetullah Mahmud Şahrudi ile
43
Konu aslan1276 tarafından (04-19-2009 Saat 18:15 ) değiştirilmiştir..
|