Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı
[FONT=COMIS SANS MS]
Bira örneği verilmiş ama sarhoşluk vermesini biz baz almayacağız. yani 1 damlada içsen haramdır, bir şişe de içsen yine haramdır. Böyle bir kıyaslama yanlış.
Tesettürden kasıt, en doğrusu olandır. O da pantolon değildir. Ha uygularsınız ya da uygulmazsınız. Ama uygulamadığınız ya da uygulayamadığınız bir hususu toptan bir kenara atmak son derece yanlış Abdullah bey..
[FONT]
|
Yazmayacağım dedim. Ancak nezaketen sizede cevap vermek isterim.
Ben bir şeyi toptan kenara atalım mı dedim farkında olmadan yoksa? Bu bir kere benim mesajlarımda yok.
Bir ikincisi ben sarhoşluk etkisi verip vermemesini biz baz almayacağız dediniz. Ve bir damlada olsa içmek haram dediniz bira için. Ben bir damlası haram değil demedim. Tabiki bir damlası bile haram. Ama neden haram? Yani peygamber efendimizin ağzından bira içmek haramdır lafı çıkmışmıdır? Yada kurani kerimde bira içmek haramdır varmıdır? Yoktur değilmi? Peki nede haram? Sarhoşluk etkisi yapan şeyler haramdır hükmüne göre buda haramdır.
Bira örneği verilmiş ama sarhoşluk vermesini biz baz almayacağız. demişsiniz ama yanlış demişsiniz. Tabiki haram olmasını nedeni sarhoşluk etkisi yapmasıdır. Bunun bir damlasını bir şişeside haramdır tabiki.
Dediğim gibi ben fıkıh hadis kıyas alimi değilim. Nacizane müslüman olarak islamiyeti yaşamak adına okumaya öğrenmeye çalışıyoruz. Ve okuduğum ile amel ederek düşüncelerimi yazdım.
Hata ettiysek affola...
Selam ve dua ile...