05-28-2009, 00:09
|
|
|
Alıntı:
Gökmen Nickli Üyeden Alıntı
Feride, şöyle bir konuda söz konusu oluyor burada, Abdullah beyin söylemek istediği yani en azından benim anladığım bu. Pantolon giydiğini düşün ve onun üzerine çarşaf giy, bunda bir yanlış yoktur ve bira misalinde şarhoşluk demiş zati bu açıkca söylenmiş Kuran-ı Kerim,de bunun miktarı belirtilmemiş ve buna gerek yok zati aklı başında olan her insan bunun damlasının dahi haram olduğunu anlar.
Domuz da haram sonuçta ama miktar verilmemiş üstelik çok zor durumda kalınır ise şayet doymayacak şekilde çok az yenile bilir deniyor.Burada maddelere takılmamak lazım maddenin ne amaç içerisinde kullanıldığı önemli ve bu amaçta kullanım şekline göre manayı doğururki buda nefisi ortaya çıkarır...
|
İçkinin sarhoşluk vermesinden yola çıkılarak ayetler hatta parça parça inmiş, ve en sonunda bir damlası dahi yasaklanmıştır..Bu böyle..
Bakın pantolon giymek her halükarda lanetlenmiş, yasaklanmış. Daha ötesi var mı. İstersen çarşaf altına giy, ister tunik altına giy, ister pardesü altına giy. Her halükarda yasaklanmış bir hadiseyi, neden mübah bir duruma getirme çabası içerisindeyiz bilemiyorum.
Yasaksa yasaktır. Yasak ama ben uygulayamıyorum dersin, günah dersin, ama yapıyorum günahkarım dersin . Olay budur..
|
|
|