ÜYELERE DAVET BUGÜN HİCR SURESİ 63 ve 100...
HİCR
63 - Elçiler dediler ki: "Bilakis biz sana onların şüphe ettiği azabı getirdik."
64 - "Sana gerçeği getirdik; biz elbette doğru söylüyoruz."
65 - "Gecenin bir bölümünde aileni yola çıkar, sen de arkalarından yürü ve sizden kimse ardına bakmasın; istenen yere gidin."
66 - Biz, Lût'a şu kesin emri vahyettik: "Bu kâfirler sabaha çıkarken muhakkak kökleri kesilmiş olacaktır."
67 - Şehir halkı, insan şeklindeki güzel yüzlü melekleri görünce, onlara iğrenç işlerini yapabileceklerini düşünüp sevinerek geldiler.
68 - Lût, kavmine şöyle dedi: "Bunlar benim misafirlerimdir, beni rüsvay etmeyin."
69 - "Allah'tan korkun! Beni mahcub etmeyin."
70 - Lût kavmi şöyle dedi: "Biz sana kimsenin koruyuculuğunu yapmamanı söylememiş miydik?"
71 - Lût şöyle dedi: "İşte kızlarım! Düşündüğünüzü yapacaksanız (onlarla evlenin).
72 - Resulüm! Ömrüne yemin olsun ki gerçekten onlar, sarhoşlukları içinde bocalayıp duruyorlardı.
73 - Güneş doğarken o korkunç çığlık onları yakaladı.
74 - Biz, onların şehirlerinin üstünü altına geçirdik ve üzerlerine de balçıktan pişirilmiş taşlar yağdırdık.
75 - Gerçekten bunda, düşünen keskin anlayışlılar için ibretler vardır.
76 - Hem o Lût kavminin bulunduğu şehir harabesi bir yol üzerinde bulunmaktadır.
77 - Şüphesiz ki, bunda iman edenler için bir ibret vardır.
78 - Eyke halkı da gerçekten zalimlerdi.
79 - Biz Eyke halkından da intikâm aldık. İkisi de (Eyke ve Medyen) açık bir yol üzerindedir.
80 - Şüphesiz ki, Hıcr halkı da peygamberleri yalanladılar.
81 - Biz, onlara âyetlerimizi vermiştik de onlar, yüz çeviriyorlardı
82 - Onlar, dağlardan emniyetli emniyetli evler yontuyorlardı.
83 - Onları da sabahleyin korkunç bir çığlık yakaladı.
84 - Kazanmakta oldukları şeyler, onlardan hiçbir zararı savmadı.
85 - Biz gökleri, yeri ve aralarındaki varlıkları ancak hak ve hikmetle yarattık ve elbette ki, kıyamet kopacaktır. (Ey Peygamber!) Şimdi sen onlara yumuşak davran ve güzel muamele et.
86 - Şüphesiz Rabbin kemaliyle yaratandır ve iyi bilendir.
87 - Andolsun ki, biz sana tekrarlanan yedi âyeti (Fatihayı) ve yüce Kur'ân'ı verdik.
88 - Sakın o kâfirlerden birtakımlarına verip de kendilerini zevklendirdiğimiz şeye (mal ve servete) heveslenip göz dikeyim deme. Onlardan dolayı üzülme. Müminlere merhamet kanatlarını indir.
89 - De ki: "Şüphesiz ben apaçık bir uyarıcıyım."
90 - (İnanmazsanız başınıza) tıpkı o taksimcilere (yahudi ve hıristiyanlara) indirdiğimiz azap gibi (bir azab inecektir).
91 - Onlar, Kur'ân'ın bir kısmına inanıp bir kısmına inanmayarak onu kısım kısım böldüler.
92 - 93 - Rabbin hakkı için biz, mutlaka onların hepsini yaptıklarından dolayı hesaba çekeceğiz.
94 - Şimdi sen emrolunduğunu açıkça tebliğ et. Müşriklerden yüz çevir.
95 - Muhakkak ki alay edenlere karşı biz sana yeteriz.
96 - Onlar Allah ile birlikte başkasını ilâh edinenlerdir. Onlar yakında bileceklerdir.
97 - Gerçekten biliriz ki, onların söylediklerine göğsün daralıyor.
98 - O halde Rabbini hamd ile tesbih et. Ve secde edenlerden ol.
99 - Ve sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et.
ALLAH c.c TÜM ÜYELERDEN RAZI OLSUN...
|