Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-07-2009, 12:00   #20
Kullanıcı Adı
Feride
Abdullah bey yorumlarınızı okudum. Öncelikle, tabi ki kimsenin kalbindekini bilemeyiz. Bu yüzden de hiç kimseyi yaftalama ya da kınama gibi bir amacımız olamaz ya da olmamalı.

Sadece, en azından kendi adıma söyleyeyim, bildiğim yanlışları söylemeye, ortaya koymaya çalıştım.

Çalgı mevzuna çok takılmışsınız görünüşe göre. Hani ben kendi adıma yine söyleyeyim. Bunun bilincine vardığım zamandan itibaren (ki bu baya oluyor), en azından şarkı türkü muhabbetlerinde, buna ilahilerin söz kısmı hariç müzikleri dahil olmak üzere, şu şarkıyı beğeniyor musun ya da beğenmiyorsun sorularına, hayır diyorum. Her ne kadar nefsimi cezbetse de , güzel demiyorum. Çünkü, günah olan bir hususu, ben yapsam da, onu onaylamam mümkün değil..

Onun dışında, diyanetin açıklamalarını daha çok ön planda tutuyorsunuz sanırım. Duygu arkadaşımızın dediği gibi, diyanetin bir eleme süzgeci vardır heralde. Ve zaman zaman vuku bulan tartışmalardan da anlaşılacağı üzere, en ufak bir ince çıkış noktası olsa, hemen hedef tahtası haline getiriyorlar.

Şimdi bu durumda, nasıl kalkıpta, toplumun büyük çoğunluğunu karşısına alsın. O yüzden diyanetin açıklamarını yeterli görmüyorum.

Velhasıl kelam, eğer bu konuyla alakalı, bu hadislerin sahih olup olmadığı konusunda tereddütleriniz varsa tabi ki araştırmalısınız. Ama araştırmadan da bunların sahihlik derecesinden emin değilim o yüzden bildiğimizi biz uygulayalım demek heralde yanlış olur. Zaten siz böyle bir şey demiyorsunuz. Genel bir durumu ifade ediyorum sadece..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla