Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-07-2009, 20:22   #28
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Biz korkutarak,sıkarak anlatmazsak dinden soğutmayız..Önemli olan anlatmasını bilmek..
Günümüzde imanımızı zedeleyen,bizi günaha sokan o kadar şeyle iç içeyiz ki bunun farkında olmak bile ayrı bir şans aslında..
Nefsimize ağır ve nefsimize zor geldiği için bir çok şeyden kaçıyoruz,bilmezden geliyoruz..Bunların içine her yorumda kendimide kattım..Hepimiz adına geçerlidir..

Haram konusuna gelince..
Haram olan şeye ''haram değildir'' demek insanı küfre sokar..Çünkü dinde var olan Allah'ın kelamına muhalifliktir bu..
Ama haram olanı inkar etmeyip her şekilde savunursak,zaman zaman bu haramı işlesek dahi sadece bu işlediğimiz günahın kefaretini öderiz..
Küfre girip sonsuz cehennemlik olacağımıza,günahkar olup sadece gühanımızın karşılığını alacak şekilde cehennemde kalmak arasında ne kadar çok fark var değil mi..?
Mesela başım açıktır diyelim..Nefsimden belki,belki çalıştığımdan yada başka sebeplerden dolayı bu günahı işliyorum..Ama bir ortamda başörtüsüne karşıt olunduğunu gördüğümde,inkar edenlerle her şekilde tartışıp savunuyorum..
Ama yok bende onlar gibi ''başörtüsü diye bir şey yok'' dersem küfre gireceğim..Ama bu emirle amel etmesem dahi, onun günah olduğunu bilmem bile benim hidayete ermem adına,o günahtan kurtulmam adına bir kapı bir yol değilmidir..?
İfade etmek istediğim buydu..
Kimseyi yargılayıp suçlamak gibi bir niyetimiz yok çok şükür..

Selametle..