Umarım sizin istemeden yaptığınız bir hatadır.. Çünkü kaynak numarası yazan yerlerde dahi hadisler makaslanmış, ben orjinallerini bulup tek tek koydum bakın,inceleyin..
Sizi yerden yere vurmadımda aldığınız yere çok kızdım.. Siz sadece kaynakları koymadığınız için hata yaptım diyorsunuz olabilir..Ama bu aldığınız yerdeki şahıslar benimkiyle aynı kaynaklara sahip olan hadis ve sözleri makaslamışlar..Bakın bende aynılarını koydum..Ama tam olarak..Niye onlar yarım koyup birde ''bence'' şeklinde yorumlarını belirtmişler ki..
Yukarıda verdğiniz kaynaklarıda kabul etmiyorum..
o kaynaklar benimkilerle zaten aynı..
Aldığınız yerde tam yazılmışsa ve siz alıntılamışsanız, yeniden hadisler ve imam gazalinin sözleri makaslanmamış şekilde sonlarında numara ve kitap isimleriyle beraber koyarsanız ancak o şekilde kabul ederim..
Ama dikkat edelim aynen benim yazdığım şekilde,hadislerde oynatma ve eksiltme olmadan,direk verilmiş ise..!Direk benimki gibi tam olarak verilmişse siz alıntılarken eskik olmuştur oda sorun değil..
Yoksa kaynaklarmız zaten aynı..
Hadislerde aynı,İmam Gazalinin sözleride ama keslmiş,eksiltilmiş..
Mesela bir diğer yorumumda,diriliş kardeşime yaptığım yorumdada aynı hata vardı..Kaynak benimki ile aynı ama bendeki hadis tam,onun alıntı yaptığı yerdeki hadis yine MAKASLANMIŞ..!O yüzden kaynaklarınız benimkiyle aynı dahi olsa tam alıntılanmış şekilde görmek isteriz..Aldığınız yere dikkat edin deirm..İnternette her dini siteye güvenmek sorun yaşatıyor böyle..
Olur mu hiç yarım,hadisin yada o fetvaların işe gelen kısımları alınıcak,diğerleri kesilicek..
Bende İmam Gazalinin orjinal kitabı var..İçinden birebir okuyorum..Almak isteyenler(isimleri var yukarıda) alıp inceleyebilirler.. Ve sizin yukarıda verdiğiniz kaynaklarla benimkiler dikkat ederseniz aynı ama nedense benimkiler uzun ve tam sizin aldığınız yerdekiler kısa ve belirli yerler..Makaslamışlar efendim..
Keşke aldığınız yeri bilseydim..
Burdan belirtmek istemezseniz özelden alabilirm..Çok merak ettim..
Kabul edilemiyicek bir hatadır bu çünkü..
Oraya göz atan kardeşleirmiz yanlış bilgilenebilirler..Buda büyük bir vebaldir..
Selametle..
|