Bir 28 Şubat anısı!!! Erbakan Abdullah Gül'ün hangi talebini sümenaltı etti?
Nokta Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Haluk Örgün 28 Şubat'ta yaşanan çok ilginç bir olayı aktarıyor. Başbakan Erbakan dönemin Devlet Bakanı Abdullah Gül'den gelen bir görevden alma yazısını imzalayacağını söyler ama imzalamaz. Peki kimin görevden alma yazısıydı bu?

İŞTE O YAZI/ HALUK ÖRGÜN-NOKTA
28 Şubat'ın en hızlı günleridir. Asker, siyasetçi gerilimi en üst seviyede devam etmektedir, öylesine çığırından çıkmıştır ki ilişkiler, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Özbek'in Başbakan Erbakan'a 'peze...k' demesine kadar varmıştır.
Normal şartlar altında anında mahkemeye verilip cezalandırılması gerekiyordu bu devlet görevlisinin. Manşetler bu konuşmayla dolup taşıyordu. Ama hükümet cephesinden tık yoktu. Dönemin politikacıları "beni bağlamaz " havasındaydı.
Hasan Celal Güzel bu sessizlik karşısında, olanca kızgınlığıyla dönemin Devlet Bakanı Abdullah Gül'ü arar ve "yaşananlar karşısında hükümetin sessizliğini sorar", konuşmanın sonunda Gül gerekeni yapacaklarını ve hemen Başbakanla görüşeceğini söyler.
Abdullah Gül, Hasan Celal Güzel'i telefonla arar ve Başbakan Erbakan'la görüştüğünü, general hakkında soruşturma ve görevden alınmasıyla ilgili yazıyı Başbakan Erbakan'ın imzaladığını söyler. Sonrasında 28 Şubat muhtırasıyla hükümet istifa eder, hatta Tuğgeneral Osman Özbek Tümgeneralliğe terfi eder.
Hasan Celal güzel telefon konuşmasını unutmamıştır. Abdullah Gül'ün imzalanmayan yazıyı imzalandı diyebileceğine hiç ihtimal vermez. İlk karşılaşmalarında Abdullah Gül'e o günü sorar.
Gül biraz mahcup ama söylediklerinden emin bir şekilde olayın devamını anlatır;
"Hükümetin istifasının ardından Başbakan'ın odasını toparlıyordum, kişisel eşyalarını ve evraklarını alıyordum. Başbakan'ın masasında sumenin altını kaldırdığımda benim yanımda imzaladığı o yazıyı gördüm. Evet Erbakan hoca benim yanımda imzalamış ama, yazıyı Genelkurmaya göndermemiş."