Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2009, 21:49   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs down TBMM Başkanlığı Bir aday da dtp'den



Bir aday da DTP'den

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Başkanlığına aday oldu. Kaplan, adaylığına ilişkin dilekçeyi kendi imzasıyla TBMM Genel ve Evrak Arşiv Müdürlüğüne sundu

DTP'li bazı milletvekilleriyle birlikte dilekçesini veren Kaplan, bütün partilere eşit mesafede, hepsinin katılımını sağlayan bir anlayışla Meclis Başkanlığına talip olduğunu söyledi.

Kaplan, ''Özellikle diyalog kurulması, tarafsızlığın sağlanması, Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda, Meclis Başkanının, bu dönem çok önemli bir rolü vardır. Bu rolün önemine binaen TBMM Başkanlığına adayım. Tüm adaylara başarılar diliyorum'' diye konuştu.

-ADAY SAYISI 5'E ÇIKTI

Meclis Başkanı aday sayısı Kaplan'ın başvurusuyla birlikte 5'e çıktı. TBMM Başkanı adaylığı için şimdiye kadar AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç adaylık için başvurdu.

Adaylık süresi bugün saat 24.00'te sona erecek.

(AA)

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder