Dikkat ettim de köşe yazarlarından en yerinde tespiti Oktay Ekşi yapmış.Adam ideolojik diyor.Evet ETÖ ideolojik olarak böyle bir iş yaptı.Örgüt bağlantısı var diyor.Aynı aynı.Adam işi çözmş şıp diye.Çok takdir ettim kendisini.
Ne oyundu ama o günler.Yaşım ufaktı ama az buçuk anlıyordum.Hergün cinayet işleniyor.Bir gün papaz,ertesi gün Ermeni gazeteci öldürülüyor.Hemen ardından laikçi bir gazeteye bomba atılıyor.Birde danıştaya saldırı.Dindarların üstüne şuç atılıyor.Laikçi gazetelerde şeriat geliyor diye bağırıyorlar.Ardından bir muhtıra.e'sinden hemde.
Peşi sıra Cumhuriyet mitingleri dindarları tahrik ediyorlar.Posta adlı gazetede ''Silahsız Kuvvetler''diye manşet atılıyor(Allah Allah ben bu sözü 28 şubatta bir komutanın söylediğini hatırlıyorum).Asker kıvama getirilmek için uğraşılıyor.
22 temmuz oldu.Herkeste bir heyecan ve beklenti.Laikçiler kendilerinden emin.Çevresindeki herkesin Ak Parti karşıtı olduğunu ve Ak Parti'nin kaybedeceğine inanıyorlar.Lakin atladıkları birşey vardı.O şeyde gözlükleriydi.Onlar at gözlüğü takıyordu.Bu sebeple geniş bir görüşe sahip değillerdi.
Ve 22 Temmuz akşamı.Sonuçlar açıklandı.O zamanlar Kanaltürk'ün sahibi,şimdinin terör şüphelisi bir herif var Tv'de.Surat elli karış.Hala utanmadan millete hakaret ediyor.
Ama ''Sessiz çoğunluk'' son söz söylemişti.Artık konuşma sırası onlardaydı.İşte millet bu düşmalarına yüzde 47 ile cevap verdi.Herkes mutluydu.(Laikçiler hariç)
Şimdi nerelere geldik.Ne halt yedikleri bir bir ortaya çıkıyor.Biz de üzüntü ve keyifle izliyoruz.
|