Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2009, 17:35   #29
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mezheplerin, Islam dininin bir parcasi olmadigina inandigim gibi, Islam dinindeki parcalanmisligin, bolunmuslugun tek musebbibi olarakta mezhepleri goruyorum..
Kendi görüşlerinizi yazmışsınız..
Lakin bizim dinimizde ''sence'' ''bence'' ''bizce,bize göre'' kavramları katiyyetle yoktur..Yani sizin kendinizce olan görüşleriniz bizim dinimizde var olan gerçekleri değiştirmez.. Dinimizde varolan gerçekler ayet ve hadislerle sabitttir..Mezheplerde bunlardan biridir..Hak olmayan mezhepler dine nifak sokar,insanları yanlış yönlendirir doğrudur ama bu kesinlikle HAK olan mezheplerle onları aynı kefeye koyup,suçlmanız hakkını size vermez..

Bilakis mezhep itikadı olmayan ne yapacağını,hangi alime uyup,neye göre ibadetini yerine getireceğini bilemez,şaşırır..Her insan anasının karnından dini öğrenerek doğmuyor değil mi? Ve her insan Kur'anı Kerim'i yorumlayacak kadar ehil değildir! Mezhepler ictihad ehli alimlerin doğrultusunda dini anlamamıza ve ona göre amel etmemize yarar.. Hak mezheplerin 4 tanesininde imanı aynıdır,inancı aynıdır..Sadece amelde bazı farklılıkları vardır..Bu bazı ayrıntı farklılıklarda dine zarar vermeyen,küfre sokmayan ince ayrıntılardır..

Kendi inancınız ne olursa olsun ama benim mezheplerimi,bazı gafillerin yanlışları yüzünden,bazı şeylerin müsebbibi olarak göremezsiniz,kabul etmem!

Alıntı:
Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Ne Mutlu Türküm" sloganını benimseyen
ve dayatan sunni'ler bu slogandan rahatsız olmamalılar.....

Bütün sünnileri zan altında bırakmışsınız! Bende sünniyim..Başbakanda sünni..Ve bu dayatmayı kabul etmeyen binlerce sünni var! Ben bu slogandan rahatsızım..Benim gibi milyonlarca sünni rahatsız!
Ve yine bu saçma dayatmayı kabul ettirmek isteyen birçok alevi,birçok hristiyan var ülkemizde.. Dini farklı ama Türk olan onlarca insan var..
Dolayısıyla siz sünnileri öne sürüp,bu sloganıda sadece sünnilerin dayattığını söyleyemezsiniz!

Konunun dolaylı ima dışındaki aslına,konusuna gelince..
Dinimizde sadece ''ne mutlu türküm diyene'' sloganı değil,bütün ırkçı düşünceleri gösteren sloganlar ve dayatmalar günahtır zaten..
Kimse kimseyi,kendi mutlu olduğu yada inandığı şeylere zorla inandıramaz!
Alevi aleviliğinden mutluysa kendinedir,türk türklüğünden gurur duyuyursa bu kendinedir..Hiç kimseyi bağlamaz!

Bu konu bana çokta önemli gelmedi açıkçası..
Face bookta olsun,diğer forum ve paylaşım sitelerinde olsun,dünyada ve Türkiye'nin her yerinde böyle paylaşımlar,böyle insanlar mevcut..Bunlara engel olamayız ki..Bende bu gibi, çok kişinin profilindeki yorumları,açtıkları grupları buraya koyup tartışmaya açabilirim.. Kınamakta yada burda tartışmakta bir yere kadar,oda bir çözüm getirmez..

Irkçılık bitti şimdide dini ayrımcılıkları mı tartışacağız?!Çok gereksiz ve gerginlik yaratacak bir konu bana göre..
Kim profilinde ne ayrımı yapıyorsa kendisinedir..Bize zararı olduğunu düşünüyorsak muhatap almayız olur biter..Zaten muhatap alınmamak karşı tarafa en çok zarar veren bir yöntemdir!

Ülkemizde çözüm ancak bu gibi dayatmaların yasaklanması,herkesin dilediği düşünce ve inançla,devlete ve topluma zarar vermeden yaşamasıdır! Böyle bir anlayış ve özgürlük her kesime,her ırka,her inanca eşit şekilde uygulanırsa eğer,böyle uç düşünceli insanların sayısıda azalır diye düşünüyorum..

Hükümetimizde bu düşünce ile bu yolda zaten..
Çok azda olsa farkedilebilir şekilde bazı şeylerin değiştiğini görüyoruz hepimiz..

Bizim kimliğimiz yaşadığımız ülkedir!
Bizim kimliğimiz bizi biz yapan değerlerimizdir!
Bizim kimliğimiz Türkiye kimliğidir!
Türkiye; türk,kürt,arap,laz.. bir çok ırkın,bir çok inancın ve bir çok fikrin bir arada yaşadığı koca bir zenginliktir..

Irkçı düşüncesi olmayan,insanları dini yada ırkına göre ayırmadan da sevebileceğine inanan herkes Türkiyelidir!

Kimse varolan bir ülke üzerinde bir başka ülke kuramaz! Birilerinin kimlikleirne alevi yada kürt yada arap yazılmasını istemesi; ülkede asıl ayrımcılık ve kaosa neden olacak en büyük yanlıştır!Bu diretme ve istek bir ülke üzerinde başka bir ülke kurma çabasının adıdır!

Son zamanlarda artarak devam eden,açılımı fırsat bilip ülkeyi karıştırma adına fırsat kollayan bazı düşüncelerin,bu yoldan elleri boş döneceklerine inanıyorum..
Bizim atalarımızın babasının cümlesinin adı osman değildi ama onlar OSMANLIYDI! Bizimde cümlemizin sülalesi kürtoğulu kürtte değil,türk oğlu türkte değil,ama biz TÜRKİYEYİZ!