Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2009, 18:23   #32
Kullanıcı Adı
depare
Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aynı şeyleri tekrar etmekten yorulduğum için bir başka yorumumu ekledim buraya.

Pkk terörü birileri dağa taşa yada andımıza Ne mutlu TÜRKÜM diyene yazdığı için isyan amaçlı meydana gelmemiştir. Pkk terörü sadece Devletin halkına zamanında uyguladığı yanlış politikalardan dolayıda gelmemiştir. Pkk terörü Ülke'yi bölmek adına bazı odakların işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar ile meydana gelmiştir. Devletin içindeki bazı üst düzey yöneticilerde terör örgürtünün maşalığını yapmış Doğu'da yaşayan Kürt halkını PKK nın kucağına itmiştir. Bahsi geçen devlet yöneticilerinin Apo denen adi yaratıktan hiç bir farkı yoktur. Doğu işsiz bırakılmış, doktorsuz bırakılmış, okulsuz bırakılmış, aç bırakılmış, yatırımsız bırakılmış çünkü bölünmesi için bunlar lazımmış yapılmış. Doğu'da bu sıkıntıları sadace Kürt'ler değil Türk vatandaşlarda yaşamıştır. Türk'lerin köyleri basılmış, evleri yakılmış, evlatları öldürülmüş, kızlarına kadınlarına tecavüz edilmiş. Kürt'lerden haraçlar alınmış, evlatları kandırılmış dağa çıkarılmış vs... vs... Batı'da ise Kürt'ler okumuş Doktor olmuş, savcı olmuş, başbakan dahi olmuş.

Buraya kadar anlamışsındır sanırım. Şimdi gelelim bu yoruma cevaba

Ben diyorum Hasan Hüseyin Sen diyorsun Ali Kemal.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine Ne MUTLU TÜRKÜM diyene yazmıyacakta tutup Hollandaya'mı yazıcak. O dağlar da Taşlar da normal şeyler yaşansaydı tamam bende yadırgardım, ne işi var dağda taşta o yazıların derdim. Ama Ülkemiz normal değil, Ülkemizi bölmek isteyenler var. Birileri dağı taşı kendinin ilan edip yeni bir Devlet kurma hevesine düşüp gencecik fidanları, evlatları katlederse, köyler basılırsa. Birilerinin beynini yıkamak için türlü türlü provakandalar yapılırsa Dağa taşa herşey yazılır. Bunun adıda psikolojik savaştır!..

Yav azcık mantıklı düşünün tek bir Ülke var ama okullarda çocuklara sen kürtsün, sen lazsın, sen çerkezsin mi dedirticez. Yani bu ufacık çocuklara yaşadıkları Ülkeyi sevdirmek yerine kutuplara böldürmek en doğrusu bumudur yani... Ben yukarıda ne yazdım. Birileri sen onlarsın ben bunlarım derse kardeş olamayız, bu konuda mutabıkmıyız.
Ak Parti'nin yapmak istediği sen onlarsın, bunlar şunlar dedirtmek değil. Çoğu insan yapılmak istenilenin terörü ve kardeş kavgasını bitirmek olduğunu hala anlamış değil. Anladığını sananlarda işi abartmış saçmalamaya başlamış, tıpkı biz çağdaşız diyen aydınların saçmalayıp dini inkar etmeleri gibi...
Pkk'nın bunlarla ilgili olmadığını bende biliyorum lakin çoğu Kürt bu dayatmalar yüzünden pkk'yı destekliyor...

Devletin eski politikaları yüzünden pkk'yı destekliyor "Ne Mutlu Türküm Diyene" zaten ırkçı bir söz doğuya değil hiç bir yere yazılmamalı..!!

Batı'da kürtler Başbakan,doktor,mühendis vs. olmuş olabilir ama pkk için bunların hiç bir önemi yok onlar kürtlerin kalkınmasını isteseler iş makinalarını,sanayileri kundaklamazlardı...

Onlar öldürdüklerinin kürtmü,yoksa türkmü olduğuna bakmaz onların işi olay yapıp gündemde kalmak...

Okullar'da çocuklara sen kürtsün,sen lazsın derdirmiycez birleştirici bir and her şeyi çözecektir...

Türküm dedirtmek malesef bu ülkeyi sevmelerini sağlamaz ırkçılığı değil kardeşliği ön plana çıkaracak bir and onlarında ülkesini sevmesini daha kolay hale getirir...
Evet bu konuda mutabıkız...

Biraz tarihten ders alabilsek neden bu kahrolasıcı sorun şimdi var neden eskiden yoktu neyi yanlış yapıyoz..!

Bu ülkede yaşayan herkezin kendi dilini konuşmaya,kendi kültürünü yaşamaya hakkı olmalı kürt olduğunu ya da laz olduğunu çekine,çekine değil haykırarak söyleyebilmeli...

Mesela benim memleketim Trabzon'da Kürtlere çoğu kişi kötü gözle bakar iş vermez kovarlar Trabzonda barındırmazlar bunların bu kadar önyargılı olmasına kim sebep oldu..?

Ak partinin kürt açılımını desteklediğimi daha önce defalarca dile getirdim...
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla