Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-11-2009, 10:25   #55
Kullanıcı Adı
Fasl-ı Gül
Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İyi ya işte yanlışlar farkedilip doğrular bulunmaya çalışırken, bu hassas dönemde kutuplaşma yaratıcak kelamlara ne lüzum var bende bunu söylüyorum. Madem çözüm isteniyor ozaman neden bu olayların tek sorumlusu devletmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor onu anlamıyorum. Devletin içine kümelenmiş ve bölünmesi için terör örgütü ile ortaklaşa çalışan hainlerin yediği naneler neden bir millete maal ediliyor. Ben biz birliğiz derken sen o'sun ben bu'yum neden deniyor onu anlamıyorum. Madem maksat sorunu çözmek, kardeş kavgasını bitirmek o zaman yapıcı olmak gerek yıkıcılığın kimseye faydası yok.

Eyvallah, ben de bir bakıma bundan bahsetmeye çalıştım.

Bir zamanlar devlet eliyle- ki burada devletten öte devletin içine sinmiş hainler denmeli- insanlara zulümler yapıldı. Şimdi bunlar temizlenmeye çalışılıyor. Gayret bunun için.

Devletten "şimdi" destek gördüğü için kürt kardeşlerimiz de seslerini bu kadar rahat çıkarabiliyor.
Düşünün bir, neden biz "Ne mutlu kürdüm diyene" sözüden rahatsızlık duymayız:
Çünkü bu sözün manevi mutluluğunu bir yana bırakırsak maddi bir getirisi yoktur. Şu manada ki, "bundan önce" kürt olmak, özellikle "devletine bağlılık gösteren" kürt olmak mutluluk değil sıkıntı veriyordu. HEm PKK terörüne maruz kalmak, hem devletin o bölgeleri gözardı etmesi, hem de kendi kardeşleri olan Türkler tarafından "ön yargıyla" bakılması gibi âmiller bunlardan bir kaçı. Onun için, eskiden yapılan hatalar bugün "etkisini" göstermeye başlıyor. Ve insanların bunları dile getirebilmesi de şuan "hükümete" güvenmeleri sayesindedir. İnanın ki, bir 20 yıl sonra "Ne mutlu Türküm diyene" sözü kimse de rahatsızlığa sebep olmayacak, çünkü bu başlık altına ezilmişliğe şahit olmayacak yeni nesil.. Bunun için lazı, çerkezi rahatsız etmez bu sözler. Çünkü kendiği kimliği altında dışlanmışlığı hissetmemiştir, hissettirilmemiştir..

Evet, şimdi herkese düşen, yaşadığımız süreçte atılan "doğru" adımlara destekçi olmak.. Yeni nesilin "birlik" ülküsüyle donanması için bu adımların ve sonuçlarının sinelerde yeşermesi gerekiyor.. Güneydoğu'da, Doğu'da, Batı'da bizim..

Aynı elle aynı şefkatle tutulduğunu hissedince hiçbir çocuk kıskançlık göstermeyecektir..

Fasl-ı Gül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla