Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-24-2009, 16:19   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Erdoğan İsrailli vekile sert çıktı

Başbakan Erdoğan Akdeniz toplantısında “Neden öldürülen İsrailli çocuklardan bahsetmiyorsunuz?” diyen İsrailli vekile kızdı: “Onlar ne kadar çocuk öldürüyor siz ne kadar öldürüyorsunuz? Fosfor bombası atıyorsunuz, bu
orantısız güç”

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da toplanan 4. Akdeniz Parlamenterler Asamblesi’nde yaptığı konuşmada, Gazze operasyonu
yüzünden İsrail’e yine sert çıkınca, Davos’takine benzer bir “oneminute
olayı” yaşandı. Erdoğan konuşmasında “Gazze’de olanlar tüm Akdeniz’i etkisi
altına alıyor. Gazze’de kadın, çocuk 1500 insan öldü. Kitle imha silahları
ile vurmaya yönelik adımlara karşı sessiz kalınamaz” dedi.

‘ÜSLUBUNUZ SERT’
Konuşmaların ardından parlamenterler aile fotoğrafı çektirdikten sonra Erdoğan’ın yanına gelen İsrail Meclis Başkan Vekili Majallie Whbee,
“Üslubunuz çok sert. Filistinli çocuklardan bahsediyorsunuz ancak İsrail’de ölen çocuklardan bahsetmiyorsunuz” dedi. Bunun üzerine Erdoğan, Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile yaşanan “One Minute” krizindeki gibi bir yanıt verdi: “Hangi tarafta ne kadar insan ölmüş. Bunu şöyle bir masaya yatırırsak adil bir karara ulaşırız. (BM raportörü) Goldstone fosfor bombalarını rapor etti” dedi.

Erdoğan, çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine sert tavrını sürdürdü:
“Onlar çocuk öldürüyor ise ne kadar öldürüyor? Siz ne kadar öldürüyorsunuz? Savunmasız insanlar, kullandığınız fosforlu bombalar... Bu orantısız güç Filistin ilemukayese edilebilirmi? Filistin’in savunma imkânı nedir? İsrail’inki nedir? İsrail, nükleer silaha sahip. Aramızdaki münasebetler nedeniyle söylemeyeyimmi? Ben rüşveti kelamdan pek hoşlanmam.”

Umut TÜTÜNCÜ / AHT

O ANI ANLATTI
Kadima üyesi, eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Majalli Whbee, Başbakan Erdoğan ile ayaküstü yaptığı konuşmayı İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth’a anlattı.

Konferansta İsrail Parlamentosu’nu (Knesset) temsilen katılan Whebee, Başbakan Erdoğan’ın burada "İsrail’i Gazze operasyonu sırasında kadınlar, çocuklar ve yaşlıları saldırmakla suçlaması" üzerine konuşması bittiğinde yanına gittiğini anlattı. Whebee şunları söyledi:

"CESARETİMİ TOPLADIM VE KALKTIM"
"Cesaretimi topladım, kalktım ve konuşması bitince yanına gittim çünkü bana hücum edeceği korkusuyla konuşmasının ortasında kendisini rahatsız etmek istemedim. Elini sıktım ve ona dedim ki ‘Efendim, Gazze çocuklarından söz ettiğinizde sekiz yıldır roket saldırılarına maruz kalan, İsrail’in çocuklarını, kadınlarını ve yaşlılarını unutmayım.

Ona dedim ki, daha önce İsrail tarafından başka hiçbir lidere verilmeyen, bizim ile Suriye arasında arabuluculuk yapmak gibi onurlu görev verilmiş olan biri olarak konuşmalarınızda daha objektif olmanızı bekliyorum." Whbee’nin anlattığına göre, sözlerine yanıt olarak Erdoğan kuvvetle elini sıktı ve "Ben olanları anlatıyordum. Goldstone aynı şeyleri söyledi" dedi.

Bunun üzerine "Objektif olmaya devam etmek isteyen herkes dengeli olmalı. Bu raporun ve değerinin ne olduğunu biliyorsunuz, eğer aramızda parlak bir gelecek arzu ediyorsanız, daha objektif olmalısınız" diyen Whbee’ye göre Erdoğan "Öyle olmasını umalım" karşılığını verdi.

ANKA

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder