11-13-2009, 16:14
|
|
|
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı
Ömer bey , yorumlarında eksiklikleri olabilir . Ayetleri farklı yorumlayan bir çok ilim adamı vardır . Hepside ehli sünnete bağlı olsalarda ayetlerden farklı anlamlar cıkarmayı ben zenginlik olarak görüyorum.
|
Ayetleri gerçek ehli sünnet alimlerinden hiç biri farklı yorumlamaz..Ehli sünnet inancında olan bütün ictihad ehli alimleirmizin ayetler konusundaki yorumları ortaktır..Sadece hadisler konusunda kaynağına göre rivayetler değişiklik gösterir.. Yorumlar farklı dahi olsa söylenenlerin içerdiği anlam bir olmalıdır.. Ehli sünnet inancından uzak sözde alimler ise ayet ve hadislerimize farklı yorumlar getirerek dinimizi tahrip edip,insanlarımızın itikadını bozuyorlar.. Bu büyük bir vebaldir..
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı
Benim kabullenemediğim kısım ayet yorumlama farklığından dolayı bir insanın ayeti inkar ediyor diye munafık sıfatı ile sıfatlanmasınadır.
|
Bir kere ayeti farklı yorumlamak,yani kendi bildiği şekilde anlam katmak insanı münafık etmez dinden imandan eder!..Ayeti inkar Allah'ı inkardır..Münafıklık değil küfürdür..
Belkide yıllardır inandığınız ve tabii olduğunuz bir alimin böyle bir şekilde suçlanıyor olması sizi üzüp,zorunuza gidebilir bunuda anlayabiliyorum..Ama lütfen dinimizi sadece bir alime bağlı kalarak öğrenmeyelim..Araştıralım biraz..Mustafa İslamoğlunun doğru beyan ettiği,güzel yorumladığı dini konularıda okuyorum ben..Buna rağmen doğru olanları kendime ayırıp,azık edinebiliyorum..Ama yanlışları onu ve ona tabii olanlarıda büyük yanılgıya düşürdüğü halde,eleştirilmesine tahammül edilemiyor..
|
|
|