Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-23-2010, 23:19   #15
Kullanıcı Adı
depare
Hayretle okuyorum yorumları ihtilaflı bir konu olmayan ayetler'de,sahih hadisler'de açıklanmış olan bir konu hakkın'da bu kadar tezat düşünceye sahip insan olduğunu bilmiyordum bu site'de..
Neyi belirtilmemiş körmüsünüz yoksa okumanız mı yok..? Dünya kadar sahih hadis veriliyor sahih hadisleride mi kabul etmiyorsunuz..? Bu ne aymazlıktır yahu..!

Bu kadar mı erozyana uğradık arkadaşlar 5 vakit namaz ibaresi'de kuran'da geçmiyor o halde ona niye inanıyonuz..?
Hadiste geçiyor diye inanıyonuz e buda geçiyor daha ne arıyorsunuz..?

Mehdi (a.s)'ın gelişini Buhari ve Müslim'de geçmiyor hikayesiyle reddediyonuz peki bunu hangi bahneyle reddebiliyorsunuz..?
Hadisler gözünüzün önünden inanmıyorsanız size kitap ismi'de verelim gidin bakın..

"Şüphesiz ki O (İsa(a.s)'ın inişi) elbette kıyamet için bir nişandır" (Zuhruf Suresi: 61)

Alın İmamı Azam (r.a.) ne diyor, İmamı Suyuti (r.a.) ne diyor bakın görün;

"Deccal'in, Ye'cüc ve Me'cücün çıkması, Güneşin batıdan doğması, Hz. İsa'nın gökten inmesi ve diğer kıyamet alametleri, sahih haberlerde aktarıldığı üzere, haktır, olacaktır." (İmamı Azam (Ebu Hanife, Nu'man b. Sabit) (150/767), Fıkh-ı Ekber, Çeviren: H. Basri Çantay, Ankara, 1982)

"Hadis ilmine vakıf olanlara gizli kalmayacağı üzere, bu hususta zikrettiğimiz bütün hadisler mütevatir derecesine ulaşmıştır. Dolayısıyla Mehdi Muntazar (beklenen Mehdi) hakkındaki hadis-i şerifler mütevatir olduğu gibi, Deccal hakkındaki hadis-i şerifler de tevatür derecesine ulaşmış olup, Hz. İsa'nın inişiyle ilgili hadis-i şerifler de mütevatirdir." (İmamı Suyuti, El Havi, 2/277)

Belki bu Alimlerden utanırsınız..!

"Nihayet Meryem oğlu İsa Müslümanların emiri (Hz. Mehdi) ona: Gel bize namaz kıldır, der. Bunun üzerine İsa: Hayır, Allah'ın bu ümmete bir ikramı olarak sizin bir kısmınız diğer bir kısım üzerine emirlersiniz, der." (Sahih-i Müslim, c. 1, s. 209)

Hiç kusura bakmayın bu cehalet karşısın'da az bile konuştum..!
Kim yutturuyor bu hikayeleri anlamak mümkün değil..!

Konu depare tarafından (01-23-2010 Saat 23:22 ) değiştirilmiştir..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır