Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-28-2010, 19:09   #10
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Alıntı:
AHMETKAYA VE BAŞöRTüSü!
Malûm, AhmetKaya
; kartel medyası için de "iyi bir sanatçı" idi... özellikle "protest müzik"te üstüne yoktu!..
Ama, ne zaman ki; "Annemin örtüsüne kimse karışamaz ve el uzatamaz" dedi, "geri sayım" başladı!..
Hele hatırlayın 1998 Eylül ayını...
Ayseli Göksoy başta olmak üzere kendilerinin demokrat ve laik olduğunu ileri süren birçok milletvekilinin Türkiye'deki insanlar arasına nifak tohumları serptiğini belirten
AhmetKaya
, Göksoy'un, "Bu ülkede hiç kimse inançlarından ötürü bir baskıya maruz kalmıyor. Başörtülü öğrenciler siyasi maksatla örtünüylorlar" şeklindeki sözlerini şöyle cevaplamıştı:
"Bu ülkede asıl sizin düşüncenizde olanlar ikilik çıkartıyorlar. Kimse bölücülük yapmasın. Ben, Türkiye'de demokrasi, insan hak ve hürriyetleri konusunda asgari müştereklerde nasıl buluşuruz, bunun sağlanması gerektiğini söylüyorum. Kimse inançlarından dolayı baskı görmüyorsa, bilim öğrenmek için üniversiteye gelen öğrenciler niçin coplanıyorlar? Neden saçlarından tutularak sürükleniyorlar?
Müslüman bir ailenin çocuğuyum... Hiç kimse de annemin başörtüsüne el uzatamaz!.. Türkiye'de başörtüsüne karşı sürdürülen yasaklama alanı yavaş yavaş genişletiliyor... Bu yasaklamanın sokaklarda dolaşmaya kadar bile vardırılacağı endişesini taşıyorum... Bunu bildiğim için, "Annemin başörtüsüne kimse karışamaz ve el uzatamaz, bu yapılırsa gerekli önlemleri alırım" dedim...
"Halkı yüzde 99 Müslüman olan bir ülkede Müslümanlara karşı uygulanan bu baskıların haklılığını ve yasallığını kimse savunamaz. Sayın Ayseli Göksoy'a sesleniyorum; "Ben, inanca saygıyı, düşünceye özgürlüğü savunuyorum. Siz neden savunmuyorsunuz? Sizler Meclis'te sohbet etmekten başka bir iş yapmıyorsunuz. Sokak anneleri ile başörtülü öğrenciler, saçlarından tutularak coplanıyorlar, siz ise sadece seyrediyorsunuz. Televizyonlardaki bu görüntüler sizi rahatsız etmiyor mu? Sizin attığınız bu nutuklar milleti bıktırdı. Buna bir son verin. Bu görüntüler sizi rahatsız etmiyorsa sohbetlerinize devam edin ve televizyonlarınızı çekirdeklerinizi çıtlatarak seyretmeyi sürdürün. Sizler rahatınıza bakın, hiçbir şeye karışmayın. Bu ülkenin bölünmesine bizler izin vermeyiz."
NE KüRTLüĞü KALDI, NE PKK YANDAŞLIĞI!
İşte bunları dedi, "ipi çekildi!"
Nasıl olduysa oldu, adamın bir "Kürt" olduğu hatırlanıverdi birden!..
Bırakın "Kürt" olmasını ,"eski görüntüler" tozlu raflardan indiriliverdi ve önce "PKK sempatizanı" olduğu, sonra da "PKK yandaşı" olduğu keşfediliverdi!!!..
"Yargısız infaz" kampanyası başlamıştı artık!.. Bu adam "dışlanmalı", bu adam "yok sayılmalı" ve bu adam "linç" edilmeliydi!..
öyle de yaptılar!.
Daha düne kadar "baştacı" yaptıkları, "aynı masa" etrafında oturup "içki" içtikleri bir adamı "yalnızlığa mahkûm" ettiler!..
Adamcağız, o kahırla öldü gitti!..
Hayır, önemli olan onun "Kürt" olması veya "PKK sempatizanı" olması filan değildi!.. önemli olan, "başörtüsü lehinde" konuşmasıydı!..
Demek ki, "öte tarafa kayıyor"du!..
O halde, çekiver ipini!..

2008 in Ocak ayında yazılmış bir yazı...