Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-26-2010, 16:10   #7
Kullanıcı Adı
Gönülden
İFTİRA : Kendisine; yüzyılın harikası anlamına gelecek biçimde 'Bediüzzaman' diyordu.

CEVAP : Ben bediüzzamanım bana bediüzzaman deyin diye birşey asla dememiştir. Siirt"teki ünlü Molla Fethullah efendiydi onun bilgisini sorgulamıştır. Molla Fetullah, "sen" geçmiş yüzyıllar da yaşayan "Bediüzzaman Ehmed aniye" benziyorsun demiştir ona. Sen Bediüzzamansın demiştir. İlk defa Bediüzzaman"a bu lakabın takılması ve bu ünvanın verilmesi tam o zaman başlamıştır. Onbeş yaşındaydı...

“Benim gibi günahkâr bir biçareyi, sâlih veya velî tasavvur ederek, sonra bir ekmek veriyolar"(Mektubat, 19.Sayfası)”
Benim gibi bir günahkârın sahife-i âmâline dahi girmesi, binler sürur ve sevinç verir”(Kastamonu Lahikası , 83.sayfa)
“Benim gibi biçare günahkâr bir adamın arkadaşlığını evliyalara, belki de eğer bulunsaydı müctehidlere dahi tercih ettiler.”(Kastamonu Lahikası , 56.sayfa)
“Bana liyâkatimin çok fevkinde hüsn-ü zan eden ve teveccüh gösteren aziz ve muhterem ve mütevazi Sabri kardeş, bil ki çok günahkâr, çok âciz, fakir, müflis, ümmet-i Muhammed’den (a.s.m.) bir abdim. Dualarınıza çok muhtacım.(Barla Lahikası , 50.Sayfa)
“Benim çok kusurlu ve-itiraf ediyorum-çok hatalı şahsımın noksanlarını ve hatalarını işaa etmek ve beni onlar ile çürütmekle Risale-i Nur a ilişmek ve darbe vurmak istediklerinin bu yirmi senedir yirmi ehemmiyetli hadisesi var.(Emirdağ Lahikası,45.Sayfa)

Gördüğümüz üzere , diğer tüm Hak Dostları , müçtehid veya müceddidler gibi , Bediüzzaman Hazretleri kendisini müminlerin en mücrimi en günahkarı gördüğüne göre Kendisine; yüzyılın harikası anlamına gelecek biçimde 'Bediüzzaman' diyordu iftirasının doğru olması mümkünmüdür.

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla