DENİZLİ, RIZA HOCAYA ÇALIM ATTI
Vahe Kılıçarslan
Zirve mücadelesi yapan Kara Kartal, ES-ES karşısında maçın daha ilk dakikasında Ümit Karan`ın golüne engel olamayınca, maça adeta yenik başladı. Ve ne olduğunu anlamadan Beşiktaş`ın eski kaptanı Rıza Çalımbay`ın talebebeleri Kartal`ın üstüne inanılmaz yüklenmeye başladılar ve akabinde de penaltıdan Ümit`le ikinci golü de buldular. Son günlerin yedek oyuncusu Nihat Kahveci, oyunda kaldığı süre içerisinde vasat ama attığı golle Beşiktaş`ı bir nebze de olsa ayağa kaldıran futbolcuydu.
Farkı Rüştü önledi
Beşiktaş ilk yarının sonlarına doğru biraz toparlanır gibi olduysa bile soyunma odasına başları önde girdi. İlk yarı Eskişehirspor tüm hatlarıyla üstündü. Sezer, Alper, Ümit Karan süper oynadı. Beşiktaş`ta ise Fink inanılmaz mücadele etti ve çok koştu. Kaleci Rüştü mucize toplar çıkardı, takımı farktan döndürdü ve bence maçın kilit adamı oldu. İkinci yarıya Beşiktaş fırtına gibi başladı. 59`da Bobo ile eşitliği sağladı, 73`te oyuna Nihat`ın yerine giren Holosko ile 3 puana ulaştı.
Harika bir futbol
Yalnız dün futbol seyri müthişti. Karşılıklı ataklarla nefis bir oyun izledik. Rıza hocayla Mustafa hocanın futbol düellosu uzun zaman hafızalardan silinmeyecek bir göstergedeydi. Ben Rıza Çalımbay`ı, oynattığı futboldan dolayı tebrik etmek istiyorum. Beşiktaş`ı belli ki çok iyi analiz etmişti fakat takımı, tecrübesizliğinin kurbanı oldu. İbrahim Üzülmez`e parantez açmak istiyorum. Sol kanattan getirdiği toplar Eskişehir kalesinde inanılmaz etkili oldu. Beşiktaş, her ne kadar da kalesinde sıkıntılı anlar yaşasa da, bu maçtan da galibiyetle ayrılmayı bilip zirve yolunda çok önemli bir engeli aşmış oldu.
Vahe Kılıçarslan / Fotospor