Alıntı:
galevera Nickli Üyeden Alıntı
novek siyah yaziyla yazdigim yerde kaba tabirle sana kapak olsun hemde hocanin kendi köse yazisindan..
Ne diyor hoca orada kurbanin meblagi fakirlere para olarak yardim edilmelidir sonrada diyanet isleri bu yazinin ardindan yukaridaki aciklamayi yapiyor sende orada yasar nuri ismini ara dur!
sen iki saattir burada kendini niye yirtiyorsun hoca böyle birsey dememistir diye buyur bunuda yalanla bakalim!
|
bazı arkadaşlar forumdaki bazı yazılarında diyanetin atatürk tarafından kuruldugunu ve tam olarak gerçek dini yanıstmadıgını yazıyorlardı .
şimdi siz diyanetin bir yazısınımı kaynak gosteriyorsunuz.
kaynak eksik star gazete ana sayfa çıkıyor tam yazının oldugu sayfayı istiyorum.
sana bir soru kuran kesmenin amacı kan dokmekmidir yoksa yoksulları doyurmakmıdır ozaman
bence asıl amacı yoksul doyumaktır. cunku islam herzaman akıl mantıga uygun olur.
yoksa sırf ritüeller dini olurdu.
zamanım olmadıgı için sadece koyu yazılanları okudum adam dogru soylemiş.
modern dunyaya uyarlamış bunda ne kotuluk var.
ilk yuzyılları şoyle gozunun onune getir çogu fakir et yuzu goremiyordu yani koyun eti dana eti
zaten
kuranda sol bir kitap oldugu için herzaman fakirin ihtiyacı olanın yanında olmuştur.
dolayısıyla kurban kesmenin asıl amacı kan dokmek degil, fakire yoksula et yedirmek oldugunu hemen anlayabiliyorum.
bak buraya ihsan eliaçıgın kuran ve sosyalizm diye videoları aratırsan orda çok guzel bilgiler ver. ozellikle kurana en uygun sistemin günümüz kavramlarıyla sosyalizm oldugunu soyluyor araştırabilirsin.
hayvana eziyet vermeyi din sananlar bunu anlayamazlar.