isteyen istedigini giyebilmelidir.. isteyen pece giysin, isteyen carsaf giysin, isteyen burkan, isteyen mini etek, isteyen dekolte...
sonucta kisilerin genel tercihidir tabiki sunuda gözardi etmemek gerekir eger giydimiz giysiler yasadigimiz topluma ters geliyorsa ister istemez bir yaptirim olabiliyor..
evet pece yasagina hayir diyelim ama birde su acidan bakalim bir mini etekli iranda veya suudi arabistanda nasil karsilanir!..
kaldiki fransa gayrimüslim bir ülke ve basörtüsü yasagi yok o halde onlardan bazi konularda sinirsiz özgürlük beklemek bence biraz abarti olur..
ancak sunuda kabul edelim bazi seyleri zamana birakirsak sorun ortadan kalkiyor mesela bakiniz basörtüsü artik avrupada kabul gördü basörtülü milletvekilleri bile var ve yasadigim ülke dahil bir cok avrupa ülkelerinde her platformda basörtülü bayanlari görmek mümkün..
Müslüman ülke olan türkiye de bile yasak olan basörtüsü konusunda ilimli davranan avrupa ülkelerine burka, pece gibi konularda pek fazla kizamiyorum..
ancak bana sorsaniz birey istedigini giyebilmelidir ancak benim fikirlerim beni baglar sonucta kurallari belirleyen devletlerdir ve kuralsiz bir devlette düsünülemez!
|