Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2010, 15:58   #4
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1- Eğer almadan parasını ödemişsek sizce sorun yok mu? Biz bu kadar saf mıyız parayı peşin mi ödüyoruz?

2- Ödememişsek hala bekliyoruz sorun yok demek sorun değil midir?

3- Devlet isek parasını ödemiş bile olsak al ulan uçağına başına çal, senden gelecek hayırı istemiyoruz diyebilmek güzel midir kötü müdür?

4- Biz bu parayla batar mıyız?
Ben hepsinin parasını ödediğimizi sanıyordum araştırdım sanırım hepsinin parasını ödememişiz çünkü teslimatta yaşanan geçikme nedeniyle Türkiye İsraile gecikme cezası uygulayacak .
Teslimatta geçikme yaşanmasının sebebi ise heronların Türkiyenin istediği özelliklere sahip olamaması Türkiye heronlar kendi geliştirdiği bir kameranın monte edilmesini istedi İsrail Kamerayı monte edince Heronlar Türkiyenin istediği teknik özelliklerden biri olan 30.000 feet yüksekliğe çıkamadı ve Türkiyedeki testlerde düştü bu yüzden Türkiye İsraile ya bu teknik özellikleri tamamlarsın yada antlaşma iptal olur dedi . Heronları özellikle terörle mücadelede kullanmak için TSK'nın talebi üzerine 2005 yılında 10 adet sipariş etti son teslimat bu yılın haziran ayında bu insansız hava uçağı konusunda en gelişmiş teknolojiye sahip 2 ülke var İsrailin Heronu ABD'nin Predatoru.Türkiyede kendi UAV larını geliştriyor . Hiç bir ülke ben sana küstüm 180 milyon dolarlık uçağı al başına çal demez dersen adama salak derler .

Konu EZEL tarafından (06-02-2010 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir..
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla