Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-09-2010, 10:52   #8
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Boykot biraz da vicdani bir iş. İnsanlar bir konuda çaresiz kaldıklarında birey olarak bir şeyler yapmak isterler sonucu ne kadar küçük olursa olsun. İnsan psikolojisi bu. Elinden gelebilecek ne varsa.. Mitinglerde öyledir. İnsanın içinde tuttuğu herşeyi dışa vurmaya çalışmak. Şimdi ne kadar mümkün ki buradan insanların Gazze'ye şehit olmaya gitmeleri.

Hisseleri olan iş adamlarından ziyade,dolaylı olarak değil de birebir mala sahip olan hatta bu malların gelirinin devletinde vergi gibi açılardan yararlandığı firmalar.. Zira hisseleri olan her İsrailliyi her yahudiyi tespit edemeyiz. Kısacası mermi olarak müslümanlara dönebilecek tüketim malları.. Müslümanların kolektif bir mesajı ile bir fabrikayı kapatabilmesi başlı başına büyük bir mesajdır diye düşünüyorum.
Evet ısrarlar ifade ettiğim de bu zaten vicdan boyutu muhakkak çok önemli sadece bundan ekonomik zarar verebiliriz hissi ile hareket etmenin beyhude olduğunu farklı şeyler ile onu zor durumda bırakmamız gerektiğine inanıyorum.
Global sermeye ve kapitalist sistemlere teslim olmuş ülkelerde bu dediğiniz şeyleri olması mümkün değildir. Dünya para ve ekonomik ilişkileri yıkılır yeni sistem inşa edilir o vakit söylediğiniz bu şeyler gerçekleşir aksi takdirde inanın ütopyadır. Her şey tükedim malları değildir çok azdır pazar payı bunların ondan çok daha önemli tarım basın ve lobisel alanlardır bu alanlarda bizlerin sergilediği performans ortada .

En mantıklı ve faydalı yol islam dünyası olarak hem eğitimli hemde imanlı nesil yetiştirerek hayatın her sahasına hakim bir güç ortaya koymamız lazım ekonomisi zihni dinamik bir devletin zalimlere karşı baş kaldırması en kolay yoldur.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla