Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-14-2010, 23:11   #80
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sizce ameliyat ne zaman gerekli olur ?
Eğer ki biri size silah doğrultuyorsa sizinde sırıtarak gül uzatmanın manası ve mantığı olmaz.Bizim burda anlatmak istediğimiz neden silahla savaşma gereği duymasıdır.Nedenlerine bakacak olursak yukarda bazı kısımlarda anlattım sistemin hatası veya yanlış uygulamaları nedeniyle insanların sadece savaşma ihtiyacı hissetmeleridir.dağdakilere sorsanız çoğu savaşmak istemez. cezaevine gitmeyeceklerini bilseler inanıyorum çoğu dağdan inerler burda devletin yapması gerekende burda başlıyor bir çözüm bulunmalı.

Çözüm mercileri biz olmadığımız için sadece düşüncelerimizi paylaşmaktan öteye gidemiyoruz.

Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Jitem veya Özel harp dairesi olmasaydı PKK bitecekmiydi ? 1984 PKk'nın kanlı eylemlere başlamasının sebebi Jitemmiydi ?
Hayır jitem gibi gizli yapılanmalar olmasaydı pkk şuana kadar çözüme kavuşurdu.1984 yılında pkk kanlı eylemlere başlamasına 80 darbesi fitili ateşlemiştir.gereğinden fazla siddet uygulandı pkk destek veren vermeyen herkes yargılandı öldürüldü veya sürüldü işte burda dindar kürt ile laik-ulusalcı kürtler birleştiler.Sen yaramzlık yapan cocuğu dövdükçe çocuk uslanmaz sen dövünce uslana çocuk arkanda daha çok yaramazlık yapar. ama eğitim verirsen daha çabuk uslanır sence de öyle değilmi?
(Arkadaşlar kusura bakmayın normal hayattan fazlaca örnek veriyorum umarım kızmazsınız hakınızı helal edin )

Asıl sorun cumhuriyet döneminden sonra başlıyor.Osmanlı zamanında etnik ayrım yoktu sadece dini ve mezhep ayrımı vardı osmanlıda türkler ve kürtler müslüman olduğu için herhangi bi sorun yoktu.taki etnik kökene indi sorun başladı.Sonraları da sistem yangına körükle gidince alev sönmedi gittikçe alevlendi.Her hak talebinde bulunana isyancı gözüyle bakıp üstüne asker yollarsanız doğal savunma hakkı doğar.

Güzel kardeşim 22 milyon km hükmeden ve 20 farklı etnik kökeni topraklarında barındıran osmanlı nasıl oldu şimdi 770 bin km karde takıldı kaldı.

Savaşçı mantığıyla yanlış siyaetlerle her hak talebinde bulunanları bölücükle suçlayıp sonra askeri baskın yaparsanız son kaçınılmaz olur.(bu konuda yanlışım varsa tarih okuyan arkadaşlar düzeltebilirler.)
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla